Званично: Мијаиловић предсједник Партизана!

За сада су позната следећа имена Управног одбора: Милан Искрин, Никола Лончар, Богдан Диклић, Марко Вјетровић, Вељко Одаловић, Веља Јојић, Небојша Ускоковић, Војислав Лазаревић, Небојша Иковић, Александар Михаиловић, Иван Трифуновић и наравно Остоја Михаиловић.  Немам чаробни штапић, а у клуб су ме довели Партизановци! Нови председник црно-белих Остоја Мијаиловић упозорава. . .

Кошарка 20.10.2017 | 18:00
Званично: Мијаиловић предсједник Партизана!
Остоја Мијаиловић нови је председник Партизана. Он је то постао једногласном одлуком Скупштине.

Такође, формиран је нови Управни одбор, а Мијаиловић ће се овом приликом обратити јавности током дана.

Њему је Скупштина у понедељак верификовала кандидатуру, а он је тражио мало времена како би окупио нови Управни одбор који ће бројати 18 места плус његово место председника, а два места од поменутих 18 су остала празна за спонзоре са којима се преговара.

За сада су позната следећа имена: Милан Искрин остаје потпредседник, ту су још и Никола Лончар, Богдан Диклић (глумац, осведочени партизановац), Марко Вјетровић (бивши ПР фудбалског клуба), Вељко Одаловић (генерални секретар у Министарству спољнихз послова),Веља Јојић из Динамика, Небојша Ускоковић (Комтрејд), Војислав Лазаревић (Пираеус банка),Небојша Иковић (Милшпед), Александар Михаиловић, Иван Трифуновић и Остоја Мијаиловић као председник. Наравно, овде нису сва имена која ће бити у Управном одбору.

Чачанин је најавио нове уговоре који ће помоћи Партизану да се пре свега финансијски стабилизује.

Мијаиловић ће тако наследити Николу Пековића који се повукао са функције у јуну ове године.

Нови председник кошаркашког клуба Партизан Остоја Мијаиловић рекао је после избора на ту функцију да није време за славље и точење шампањца, јер се клуб налази у озбиљној ситуацији, можда и најтежој од оснивања.

Поред њега, на седници скупштине изабран је и нови Управни одбор, а формирани су и, како је Мијаиловић навео, оперативни тимови.

"Предложио сам 17 чланова УО, од чега је 12 из привреде, ту је и Богдан Диклић велики глумац, Никола Лончар. Имали већ први састанак. Одмах направили неколико тимова, правно-економски, који ће изаћи пред јавност са стварном ситуацијом у клубу. Мора да се зна које су одговорности. Битан сектор је маркетинг и ПР, водиће га људи из искуства. Имаћемо и спортски део који ће се бавити актуелном екипом који ће између осталог оживети школе кошарке. Да ставимо наш бренд у фуункцију. Било је 14 чланова на данашњем састанку. Нисмо славили и отварали шампањац, већ оперативно сагледали ситуацију", рекао је Мијаиловић на конференцији за новинаре у трофејној сали кошаркашког клуба на стадиону у Хумској.

Он је најавио да ће за месец дана изаћи у јавности са детаљним пресеком стања ситуације у клубу.

"Знам да ми следи јако тежак период, свестан сам тешке ситуације. Сигуран да уз разумевање поверилаца и наш добар рад ћемо видети светло на крају тунела. Наредних месец дана ћемо се бавити сагледавањем ситуације и постављањем нове стратегије. Ја као председник ћу увек да будем вама на располагању."

Нова управа већ је направила први конкретан корак - а то је довођење нових спонзора.

"Два спонзорска уговора у понедељак један финансијске, а други материјалне природе. Преговарамо са још неким спонзорима. Ради се о великим компанијама, па смо зато оставили празна два места у УО. Али клуб мора да живи и од сопственог рада."

На питање новинара када навијачи Партизана могу поново да очекују борбу за трофеје, Мијаиловић је рекао:

"Очекивано питање од свих навијача. Резултати морају да дођу. Нисам донео чаробни штапић и да лупим њиме и променим ситуацију. Свакодневним радом можемо да вратимо клуб тамо где припада. Намерно је конференција у трофејној сали, ово је највеће богатство клуба, надам се да ће бити још веће."

Вратио се Мијаиловић и на тему о којој се доста причало последњих дана - да ли као републички посланик може да обавља и функцију председника Партизана.

"Ја сам неко ко представља клуб у јавности, а овлашћени представник је Дејан Кијановић. Што се тиче целе те ситуације, ја долазим пре свега из привреде и да припадам СНС чији сам посланик у парламенту. Ја се тим поносим, јер сам део победничког тима. Мене СНС није овде делегирао, већ су ме довели људи који су у клубу, Партизановци. Довели су ме јер је ситуација можда и најлошија од 1945. и оснивања"

Додао је на крају и да ће водити рачуна о односу клуба са државним органима.

"Мислим да морамо да будемо о добрим односима са државним органима јер сви клубови данас траже помоћ од ње и не могу другачије да функционишу. Нека време покаже да ли сам ја прави избор".

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар