"Правда": Овако више не може

Због власти која се поново оглушила о њихове захтјеве, чланови Удружења избјеглица и социјалне правде “Правда” Бијељина одржали су протестни скуп “Овако више не може”.

Република Српска 20.10.2017 | 12:57
"Правда": Овако више не може
Иако су упутили 15 захтјева свим инсанцама власти ради рјешавања њиховог статуса, нико на њих није одговорио ни послије три мјесеца, рекао је Душан Стевановић, предсједник Удружења избјеглих лица “Правда”.

"Међу горућим питањима је под хитна помоћ борачкој популацији јер је срамота да демобилисани незапослени борци живе од 65 марака. Да су им нерјешена имовинска и правна питања, да немају запослење и здравствено осигурање", каже Стевановић.

Генерал Војске Републике Српске у пензији Перо Млађеновић истиче да је велико непоштовање власти према борцима који имају скоро никаква примања.



"Данас борац мора да ради тешке послове за дневницу од 30 марака да би прикупио средства за голу егзистенцију своје породице. Потребно је повести рачуна о породицама погинулих бораца јер су они су дали своје најмилије за стварање Републике Српске", каже Млађеновић. 

"Избјегла и расељена лица су на ивици егзистенције јер о њима нико не води рачуна", истакла је Новка Мирић, члан Удружења "Правда".

"Улазе у Народну скупштину, највеће тијело Републике Српске, и руше га, а ми смо ствараоци Републике Српске и ми не дамо те институције. Желимо да ова власт оде јер они нису достојни да представљају овај напаћени народ", рекла је Мирићева. 

"Немамо друго рјешење него да се обратимо властима Републике Србије и учинићемо све да направимо велики протест у Београду", поручено је из Удружења "Правда".

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Неко из масе

20.10.2017 11:13

Само напријед, нико вам не брани. Ово је демократска земља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аа

20.10.2017 11:55

Маните се ових шупљих прича пар појединаца, оно руши неправду поступак оног доктора из Зворника, оно је храброст,

Name

Паризер

20.10.2017 11:58

Ти си вјероватно из масе г****а кад са таквим цинизмом коментаришеш егзистенцијалне проблеме породица које су се највише жртвовале да би ти и теби слични сједили у миру за ј*****м тастатуром. Још си ти и најмањи проблем поред твојих идола који покрадоше све за шта је неко погинуо.

Name

Ре паризер

22.10.2017 07:46

Среца па вас има само 15%

Name

Ре Ре Паризер

23.10.2017 06:54

Наравно да је среца за вас, немате ни памети ни способности па вас мора среца слузити. 15% нас гледа са стране како 1% лопова манипулисе са вас 84% који сте реално стадо оваца. Јеси схватио? Знас да саберес ово? Мама ти је објаснила ста је овца?

Name

ИСТОК

20.10.2017 12:08

Ова власт је уцинила да људи са ових терена бијезе јер осјецају несигурност за своју егзистенцију гору него 1992. године . Док дио угрозенх од стране власти бјезе велики дио не мозе да приусти ни карту за аутобус до сусједног града.ОВА ПОРУКА ЈЕ НАМЈЕЊЕНА ЊИМА. Уцините све да оспорите овакву владавину на овим просторима . Уцините све да се ови који од овакве пљацке имају уцине једнако па и висе несигурним него сто сте Ви. Не дозволите има да наставе са пљацком Вас и Васих наблизих . Не дозволите да вас протјерају са вјековних огњиста.Подигните глас , а ако се пласите подигните мотку.Пресретните првог представника власти који вам је нагодан , Отворено му реците да њега сматрате одговорним за ово стање за свој полозај и за своју патњу. Оспорите његово право да такву власт над вама проводи ,Такву власт која вас пљацка а сама раскаласно зиви и бахати се својим новцима од вас опљацканим те вам понизност утјерују својим добро плаценим КЕРОВИМА, који су спремни на командру баје било кога премлатити , казнити тобозе по неком закону па и у крајњој линији убити. ДОЛЕ КОРУМПИРАНА ВЛАСТ СА СНСД-ом на целу. Опирите се , Показите градјанску непослусност , Уцините све да њихови судови и полиција не могу да над вама проводе насиље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеки Пресс

20.10.2017 12:10

Три мјесеца цекати на одговор је мало. Ја цекам десет година па ниста. Реформска агенда је тих и постепен процес, лагано миц по миц до тоталног потапања. Фактицки се трудимо, али проблем је голем као пред скуспстину НС-а.

ОДГОВОРИТЕ