ЛЕ: Шта кажу Венгер и Вилшер након Звезде?

Вилшер: Једно од најбучнијих места! Везни играч Арсенала Џек Вилшер сматра да је његов тим освојио три велика бода у Београду.  Венгер искрено: Нисам очекивао овакав Звездин отпор! “Тако вам је то са Жируом”.  Венгер: Ови људи знају фудбал! "Звезда је огроман клуб велике традиције", рекао је легендарни "Професор" након што је после "Сантијаго Бернабеуа", "Камп Ноуа", "Ђузепе Меаце", "Олд Трафорда", "Енфилда". . . гостовао на још једном дому шампиона Европе.

Фудбал 20.10.2017 | 09:00
ЛЕ: Шта кажу Венгер и Вилшер након Звезде?
"Тобџије" су савладале Црвену звезду минималним резултатом у трећем колу Групе Х Лиге Европе.

Меч пред више од 50.000 гледалаца решен је пет минута пре краја када је после сјајне комбинације Вилшера и Волкота фантастичан гол "маказицама" постигао Оливије Жиру.

"Био је то добар потез, природни инстинкт, испред гола или око гола покушате нешто "лудо" и то уђе. Срећни смо због њега, ово су велика три бода",рекао је Вилшер.

Арсенал је у Београд дошао десеткован повредама, без Месута Езила и Алексиса Санчеса, а после тешког пораза у Премијер лиги.

"Тешко је играти овде, ово је једно од набучнијих места на коме сам играо. Добро су организовани и направили су нам проблеме. Знали смо да морамо да останемо фокусирани, да после полувремена наставимо да играмо и победимо", додао је везни играч Арсенала.

"Тобџије" после три кола имају максималан учинак у Групи Х и пет бодова више од Звезде и БАТЕ, уочи новог дуела са црвено-белима код куће 2. новембра.

"Када смо добили ову групу знали смо да имамо квалитет да је прођемо, али је свеједно било тешко. Имамо још три утакмице, следећа је код куће, а ово је била најтежа коју смо играли до сада", истакао је Вилшер.

Арсен Венгер је супроставио Црвеној звезди тим састављен од неколицине искусних звезда, неколико другопозиваца и неколико талентованих омладинаца. Ризик му се на крају исплатио, пошто је после типичне “арсеналовске” акције, Жиру прелепим голом потписао минималну победу Тобџија.

Венгер је после меча на конференцији за медије истакао да није чудно да Жиру на такав начин реши питање победника.

“Са Жируом је увек тако. Он може да заблиста на махове. Када је тешко он решава”.

Имао је речи хвале за Црвену звезду и атмосферу на стадиону…

“Овде људи много познају фудбал и зато је атмосфера овако страствена. Звезда је показала да је компактан тим, посебан утисак на мене је оставио интензитет Звездине игре. Искрено, нисам очекивао овакав отпор. Звезда је посебно добра када је реч о транзицији. Ипак, била је ово победа нашег карактера. Стрпљиво смо градили игру, имали смо шансе. Истина, имала их је и Црвена звезда, али је Петр Чех имао неколико одличних интервенција”.

Да ли је ова победа слађа због критика на рачун Арсенала у последње време?

“Побеђује се када се може. До победе смо дошли заједничком борбом. Ово је била изузетно тешка физички утакмица. Били смо добри у дефанзиви и нисмо желели да се задовољимо бодом”.

Како сте задовољни повратником Дебишијем?

“Презадовољан сам. До сада је само одиграо 45 минута за тим до 23 године”.

Колико сте задовољни игром тинејџера?

“То је одлично. Као и игра Џека Вилшира. Добијаће шансу и у будућности”. 

После "Сантијаго Бернабеуа", "Ноу Кампа", "Ђузепе Меаце", "Олд Трафорда", "Енфилда", "Алијац арене"…

...легендарни менаџер Арсенала и свакако један од најпоштованијих спортских радника модерног доба, "Професор" Арсен Венгер, водио је свој тим на стадиону још једног шампиона Европе - Црвене звезде.

Након што је његов повредама десеткован састав успео волшебно да, уз помоћ вечитог Петера Чеха, пречке и "шкорпиона" сакривеног у копачки Оливијеа Жируа, стигне до победе на распродатом "Рајку Митићу" - 0:1, Француз се у препуној сали за "пресс" конференције појавио добро расположен и пун позитивних утисака.

"Атмосфера је била фантастична, Звезда је огроман клуб велике традиције. Овде људи добро познају фудбал и зато су страствени", рекао је трофејни тренер, који је у европски фудбал ушетао тихо, готово као анонимац, тренер Нагоје Грампус Ејт у којој је, у то време, капитен и "тренер на терену" био Драган Стојковић Пикси, последња аутентична "Звездина звезда".

"Веома тешка утакмица, на врућем терену. Звезда је била опасна из контранапада, али ишли смо на победу и заслужено славили. Екипа је показала менталитет, градила игру и резултат и награђена је голом Жируа", рекао је Венгер на конференцији за новинаре.

"Добро су играли у транзицији, били су брзи. Држали су интензитет током свих 90 минута, што је изузетно", прокоментарисао је менаџер, који је име, репутацију, славу па и богатство стекао форсирајући атипично допадљив и префињен стил игре за енглеске услове, али који је у међувремену, негде око 2004. године, изгубио трку са конкуренцијом на Острву.

Ван Острва, Венгер и Арсенал никада нису постигли успехе какве Црвена звезда јесте, освојили су Куп победника Купова, али не и Лигу шампиона из које је "Професор" морао да се одјави после две деценије и први пут икада опроба у Лиги Европе.

Тамо, поред Немачке и Белорусије, чекало га је и гостовање у Србији, Београду, Црвеној звезди…

...Делијама.

"Навијачи су апсолутно фантастични и невероватни. Црвена звезда је веома велики клуб са великом историјом. Мислим да људи овде познају фудбал, страствени су, што смо и видели", рекао је Венгер.

Он је навео да је утакмица у Београду била "веома тешка и интензивна".

"Навијачи су жустро подржавали Звезду, а ми смо покушавали да победимо и успели против доброг тима, опасног из контранапада. Петр Чех је имао неколико одбрана, победили смо и мој тим заслужује признање. Побеђује се када се може. Битно је да смо се борили, а утакмицу је одлучило то што смо играли добро у одбрани на утакмици са много снажних дуела", казао је Венгер.

Арсенал и Звезда ће играти и у следећем колу Лиге Европа, 2. новембра у Лондону.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар