Гдје је нестао разарач Луис Суарез?!

Ове сезоне ни налик на играча који већ пуну деценију терорише противничке одбране.

Фудбал 21.10.2017 | 23:25
Гдје је нестао разарач Луис Суарез?!
Нејмар је отишао за парама у Париз и пробудио инат у Лионелу Месију, који према статистичким подацима, иако нема подршку саиграча као некад, ове сезоне игра као никада раније. Барем кад су голгетерске активности у питању. На 13 уводних утакмица за Барселону постигао је чак 15 голова. Блауграна је прва у Примери, максимална је и у досадашњем току Лиге шампиона, али не улива страх као пре неколико сезона. Више је разлога, све слабији Серхио Бускетс, па и Ђерар Пике, али чини се да ништа не квари замислиЕрнеста Валверде као каменчић који је упао у копачку Луиса Суареза.

Освајач Златне копачке за сезону 2015/2016 у којој је постигао 40 голова на 10 утакмица у овој сезони само три пута је матирао противничке голмане. Циста у десном колену сигурно је утицала на то, али све полако почиње да личи на психолошки проблем са самопоуздањем какав Уругвајац скоро да није имао у каријери будући да већ пуну деценију терорише противничке одбране што у дресу Гронингена, Ајакса, Ливерпула или Барсе.

Ове сезоне дакле само три гола, иако је, израчунао је мадридски Ас, чак 37 пута шутирао ка противничком голу, од тога 17 пута у оквир гола. За сваки гол Суарезови фанови чекали су по 299,3 минута. Ни изблиза на нивоу на који их је навикао.

Многима зато није било јасно зашто је Ернесето Валверде на полувремену утакмице са Олимпијакосом, после искључења Ђерара Пикеа, из игре извео Ђерара Деулофеуа, а неСуареза? Објашњење врло просто - хијерархијски Суарез је одмах ту иза Месија. Притом има и његову подршку, а Меси је у Барси битнији и од тренера.  

Међутим, неће ни он моћи да изгура целу сезону ако се Суарез не пробуди. Само он и може да му натера Нејмара да се покаје због одласка са стадиона “Камп Ноу”. Мало је и до тренерових замисли, јер је Валверде вратио Месија у центар напада и Суареза померио за нијансу у леву страну, иако је и Уругвајац углавном у срцу противничког казненог простора. Делује можда као логично решење после Нејмаровог одласка, али сетимо се да је Меси и пре неколико година, на своје инсистирање, играо као најистуренији нападач - због тога је и Златан Ибрахимовић отишао - али је у у сезони 2014/2015 ипак себи признао да је најбоље када он игра десно, а Суарез у центру.

Кад је пристао да себе “жртвује” зарад тима Барселона је била најбоља. Сада је Месиспреман да се испрси колико је могуће не би ли надокнадио рупу настало Нејмаровом"издајом", али можда то ради на погрешан начин. Сам не може, као што ни Кристијано Роналдо није могао сам против Барселоне у његовим првим годинама у Мадриду.

Луис Суарез је потребан Месију и Барселони. Али не овакав какав је сада.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар