И Милош завршио раније сезону!

Канадски тенисер се повукао са предстојећих турнира и постао пети тенисер из свјетског врха који је због повреде одлучио да не игра до краја 2017. године.

Тенис 20.10.2017 | 17:30
И Милош завршио раније сезону!
Милош Раонић надао се да неће морати на дужу паузу, али повреде које су се низале ове сезоне биле су јаче од његове велике жеље да игра.

Канадски тенисер одлучио је да не игра до краја сезоне.

Свјетски рекет број 12 имао је доста проблема са зглобом, због чега није могао ни на УС Опен, а послије лијечења почетком октобра покушао је да наступи на турниру у Токију. У првом колу је савладао Виктора Троицког, а у другом је одмах предао меч домаћем такмичару Јучију Сугити, због повреде листа десне ноге.

Рачунајући и наступ у Токију, он је од четвртфинала Вимблдона, када га је елиминисао Роџер Федерер, играо само на три турнира - у Вашингтону почетком августа и недељу дана касније у Монтреалу, гдје је заустављен у првом мечу.

Сада је отказао наступе у Бечу и мастерсу у Паризу и дефинитивно саопштио да ће се потрудити да залијечи повреде до почетка 2018. године.

Он је пети тенисер из свјетског врха који је морао да заврши сезону раније због повреде. Прије њега то су учинили Новак Ђоковић, Стен Вавринка, Енди Мареј и Кеи Нишикори.

Раонић је ове сезоне играо само два финала, у Истанбулу и Делреј Бичу и први пут од 2011. завршиће годину без освојеног трофеја. У каријери је, иначе, освојио осам турнира.

Канадски медији пишу да би њихов најбољи играч требало да се врати на терен за Нову годину, тачније на турниру у Бризбејну, који стартује 31. децембра, на којем је отворио и ову сезону и узео највећи "скалп" елиминисавши садашњег првог рекета свијета Рафаела Надала у четвртфиналу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар