Нови састанак са градоначелником

Радници "Бање Дворови" настављају са штрајком, као и са протестима. Они су данас успјели на кратко да се сретну да градоначелником Бијељине Мићом Мићићем, који им је заказао састанак за понедјељак, 23. октобра.

Република Српска 19.10.2017 | 18:40
Нови састанак са градоначелником
У међувремену, предсједник Покрета “Успјешна Српска” др Златко Максимовић сазвао је конференцију за новинаре на којој је критиковао власт и понудио рјешење да се из буџета уплати милион марака, а да се касније новац врати кроз приходе. На овај приједлог, градоначелник Мићић је изнио своје мишљење:

“Жао ми је што неки људи мисле да се политиком неке ствари могу ријешити, а запослени су заиста у проблему, јер плату немају 6,7 мјесеци. Господин који је предложио да издвојимо још милион и по марака, а већ смо издвојили милион и 200 хиљада, прије пар година је узео ЦБР и пренео у Дом здравља, а од тада и почињу проблеми Бање `Дворови`.”

Градоначелник Мићић је истакао да је град увијек имао добру вољу да се Бањи помогне и додао:

“Пошто је замјеник директора Фонда здравственог осигурања толико добронамјеран, нека да милион марака да људи зараде, нека им пружи посао. Као `велики менаџер` чујем да гарантује неком својом приватном имовином да ће он то урадити.”

Мићић објашњава да многе институције Владе Републике Српске дугују милионе, па и десетине милиона и да нису блокиране, а да је Бања “Дворови” блокирана 61. дан за 60.000 или 100.000 марака.

“Знам да иза овог стоји пуно политике, да је ових 15-ак људи што долазе опструисано и да је то неки пандан ономе што се дешава у Скупштини. Ми ћемо пронаћи рјешење за Бању, преузећемо и њихове обавезе. Људи не могу сами, јер ФЗО неким Бањама даје и 10 милиона годишње, а Бањи `Дворови` 200.000 КМ, иако је капацитет милион годишње. Нека им замјеник директора ФЗО врати ЦБР који им је узео и нека да паре. Запослени у Бањи су способни, али им политички не дају да зараде своје плате”, рекао је градонаћелник Бијељине Мићо Мићић.



БН телевизија

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

@ Коста

19.10.2017 17:06

Ј...с систем гдје постоје локални моцници или локални серифи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

19.10.2017 18:08

Коментарисе се све једно те исто вец 25 год.од како је рат стао. Све исте прице и ликови остали на власти. Дзаба народ губи вријеме за коментаре сто писе,лопови завладалии сви исти. Једино се насмијем на неке духовите комент ал истините. Сви исти и не зна се ко је гори од горегг.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бск

19.10.2017 19:27

ја видим само једнога кривца у свему овоме до ове пропасти бање само су радници криви минус исамо минус кад они нису били у стању само себи плату да зараде а камоли ста друго сви ми знамо како се тамо ради

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Мицицу,

19.10.2017 19:29

одмакни се од Додика ,не ради против народа,не лудуј 'Додик убија из даљине када најмање оцекујес :да и теби небуде диагноза ;срцани напад 'као и код другиг "пробуди се ја ти казем .

ОДГОВОРИТЕ
Name

одавно

20.10.2017 15:52

Одавно Додиков врабац знам га ја са оним сељацким бјелим мерцедесом како се сепурио по лактасима

Name

ПДП

19.10.2017 20:01

Имамо рјешење за Бању. Ова два директор и замјеник пик пуј не важи. Сада ћемо другу двојицу понудити све са управним одбором.

ОДГОВОРИТЕ