Алонсо: Атмосфера у "Пиониру" прави тест за Барсу!

Тренер Барселоне Сито Алонсо истакао је да веома респектује екипу Црвене звезде и да његов тим чека прави испит у Београду у другом колу Евролиге.  Тренер Барсе: Да видимо какви смо у паклу Пионира! Сито Алонсо поручује да ће меч против Звезде бити прави испит за његову екипу. "То је тест да видимо на ком смо нивоу у посебној атмосфери, где се од буке не чује ни химна Евролиге".

Кошарка 20.10.2017 | 08:15
Алонсо: Атмосфера у "Пиониру" прави тест за Барсу!
"Постоји доза неизвесности, још не знамо како ћемо играти на гостујућим теренима, а посебно у Београду и то у "Пиониру". Моји кошаркаши не знају како публика може да утиче на паркет и биће прави тест да видимо на ком смо нивоу у посебној атмосфери, где се од буке не чује ни химна Евролиге не чује", рекао је Алонсо, а преноси Мундо Депортиво.

Тренер каталонског тима наглашава да навијачи Звезде имају неколико специјалних песама, посебно за ривала, и то отежава комуникацију.

Из редова црвено-белих издвојио је капитена Бранка Лазића, америчког плејмејкера Тејлора Рочестија и француског центра Матијаса Лесора.

"Они могу да остваре спектакуларне наступе. Морамо да се држимо свог стила, да имамо склад у одбрани и у нападу будемо паметни".

Алонсо не сматра да је Црвена звезда слабија у односу на прошлу сезону због одласка великог броја играча.

"Фајнал-фор Евролиге игра се у Београду, направили су добар микс домаћих и страних играча, што их чини опасним тимом. Пуно зависе од резултата на свом терену и то их је обележило свих ових година. Играју чврсту одбрану, остављају противнике на смешном броју поена и веома су агресивни", казао је Алонсо.

Утакмица другог кола Евролиге између Црвене звезде и Барселоне игра се вечерас од 19 сати у распродатој дворани "Александар Николић".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар