Кандидатура за град културе

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић представио је током разговора са замјеником шефа Делегације ЕУ у БиХ Калдуном Сином кључне изазове са којима се суочава градска администрација, са посебним освртом на намјеру града да се кандидује за Европску пријестоницу културе 2024. године.

Република Српска 19.10.2017 | 15:26
Кандидатура за град културе
Радојичић је рекао да су ова кандидатура и процес припреме свих културних институција у највећем граду Српске од изузетне важности за развој и унапређење културе у Бањалуци, али, у исто вријеме, и прилика да се град снажно афирмише на регионалној и европској културној сцени.

Он је навео да је Бањалука, осим ове кандидатуре, заинтересована за низ других европских пројеката, те да ће градска администрација радити на привлачењу средстава из постојећих европских фондова, саопштено је из Градске управе.

Радојичић је упознао делегацију ЕУ о тренутним пројектима градске администрације и истакао да би, између осталог, до краја предстојеће сезоне гријања требало да буде стављена у функцију нова градска топлана на био-масу, која је еколошки и знатно повољнији енергент.

(Срна)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Оља

19.10.2017 14:15

Не знам ста да "рецем" на ово. Добро би било да имамо "град културе", али, али ... ЈОС није вријеме за то. Ево засто: град у коме је сједисте националне телевизије и који у ударном суботњем термину, доводи у студио пјеваљке, попут, рецимо З. Брунцлик и на тај нацин, промовисе је и обиљезава њених 40 година "рада" и град који сваки концерт мега пјеваца представља као културни пројекат (да не набрајам даље) и који тиме ставља знак једнакости измедју културе и забаве (да не набрајам даље) није зрео да понесе тај лијепи назив "град културе". Не знам ција је то идеја и да ли је тај који ју је излозио нацисто ста је ста. Додусе, мозда је ово прилика да се и по том основу улози доста пара у уредјење главног нам града насе РС. Моземо ми уредјивати град колико хоцемо, сто свакако, није лосе, али прво морамо у своју свијест стоста уградити. Не зурити па кад, стварно, буду стецени услови, онда конкурисати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

де

19.10.2017 14:44

Културе? Хаха хаха....уххах...па окрените се мало. Људи који русе националне и вјерске споменике у име национализма, вјере прогона и убиства комсија. Па то није нормално.

Name

Пендула

19.10.2017 15:17

Ниста од тога ЕУ није заборавила "Црвени Комби" 92-95 !

Name

Б.ЛУКА

19.10.2017 14:20

КАО РОЂЕНИ БАЊАЛУЧАНИН МИСЛИМ ДА БАЊАЛУКА ТО НЕ ЗАСЛУЖУЈЕ. ГРАД КУЛТУРЕ СА ОВАКВИМ СЕЉАЦИМА У СКУПШТИНИ ГРАДА И ГРАДОНАЧЕЛНИКОМ КОЈИ ПРАВИ ТОПЛАНУ НА ДРВА. ГРАД КОЈИ НЕМА НИЈЕДНОГ АТРИБУТА КУЛТУРНОГ ГРАДА И КОЈИ НЕ МОЖЕ НАПРАВИТИ МОСТ НА ВРБАСУ ЗБОГ ЧЕГА ЈЕ ЦИЈЕЛОГ ДАНА САОБРАЋАЈ НИ КОЛАПС. ОБИЧНА КАСАБА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ово натјецање или сто је већ

20.10.2017 16:34

Је крајња глупост , као бира се градове културе. Повод да ЕУ бирокрација нешто ради. Они имају културу на сваком углу, поцев од Беча па надаље сиром ЕУ. Чему лажни сертификати.

Name

АЛБАТРОС

19.10.2017 14:26

ОВАЈ ГРАД НИЈЕ У СТАЊУ НАПРАВИТИ ТРАНЗИТЕ, ИСТОЦНИ И ЗАПАДНИ, А ДА БУДЕ, ОВО ЈЕ НЕКИ ТОWН ДЈИКАН ЦИТY???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Авиин

19.10.2017 15:21

ЈЕБО ВАС ГРДА КУЛТУРЕ СВЕ СТЕ У ЊЕГА ЗБУБАЛИ И ОСТА ЛИ СМО ОСТАЛИ БИЈЕДНИЦИ.ВИ МИСЛИТЕ ДА СМО МИ ИЗ ОСТАЛИХ ГРАДОВА ТОЛИКД БУФАЛЕ.СМО СЕ ВИ КУРЦИТЕ ПАРАМА ЕПС ПА ПРВЕНСТВО У КАЈАКУ, ПА ПРВЕНСТВО У СВЕМУ, А СВЕ СТО ТО ВОДИ БУДАЛА ДО БУДАЛЕ. НЕМА ВОДЕ, НЕМА ПАРА, ЗЕМЉОТРЕС НЕ ГИНЕ.

Name

МираК

19.10.2017 14:55

Нема шансе да овај Монтенегрин прибави Бања Луци ту ласкаву титулу. Он има нечисту савјест јер је годинама млатећи чекићем у нсрс доносио снсд-ове законе који су бањалуку скрајнули у страну. Далеко од културе. Његов предсједник са шаторским теферичима и култура...та дајте молим вас. Он је изгубио све што је могао а грб и химну републике српске му не можемо заборавити. Дакле, господо, овај човјек не добија. Он је претплацен да губи. То се не односи на његов властити новчаник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма Да

19.10.2017 17:13

Сигурно прославицемо тај дан са бајом малим книндјом.

Name

цурла

19.10.2017 15:36

Сви ови критицари не знају ниста о историји Бања Луке, не знају гдје је Бански двор, знају за збор на Мањаци и Слатини а прицају о култури, ево нека неко казе када је задњи пут био културни догадјај у БЛ а било их је доста ја цу му се лицно извинути!

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Цурила

19.10.2017 19:38

НЕИЈЕ КОРЕКТНО ПОНИЗАВАТИ ЉУДЕ ДА НЕЗНАМО ИСТОРИЈУ, И СВЕ ДРУГО, АЛИ НАЈВЕЦА СРАМОТА МАЊАЦАНА ФУНКЦИОНЕРА КОЈИ ДО ОВЕ ГОДИНЕ ОРГАНИЗОВАСЕ КОЦИЦЕВ ЗБОР ВЕЦ ТО ПРЕУЗЕ ЦРНОГОРАЦ ИГОР РАДОИЦИЦ, ЈЕР СЕ ЦРНОГОРЦИ ОДРЕКЛИ ЊЕГОСА,А САДА ЦЕ РАДОИЦИЦ КОЦИЦА ПРОГЛАСИТИ ЦРНОГОРСКИМ ПИСЦОМ.

Name

Ре ЦУРЛА

19.10.2017 16:21

Да ли ви уопсте знате ста знаци "град културе"? Град који зели да понесе то име, мора, осим неколико добро организованих догадјаја, да "одисе" културом, сваки дан. Није довољно имати само Бански двор, тврдјаву и јос понесто, ту повремено несто организовати и, ето, довољно за град културе. Култура је веома сирок појам, подразумијева много тога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Новљанин

19.10.2017 17:05

Људи не насједајте!!! Погледајте само колико коста све то!!! Преко 5 милиона еура треба да се искесира појединим људима за све то!!! Само укуцајте херцег нови европски град културе иимате све документа колико ста коста!! Сама посјета Дорис Пак коста 75000 еура!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градоначелник умислио себи

19.10.2017 18:49

Да је Он једина културна институција и да ово мозе проћи. Ово је срамота. Реално, немамо ништа за понудити. И чему бламажа. А Он изгледа мисли да ће и тад бит, у Фотељи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владо Марибор

20.10.2017 06:19

2012 МАРИБОР ЈЕ БИО ГРАД КУЛТУРЕ ЈА НИСТА НИСАМ ВИДИО ДАСЕ ПРОМИЈЕНИЛО СЕМ ШТО СУ ПАРЕ ОГРОМНЕ ПОТРОШЕНЕ ПАР НЕКИ КУЛТУРНИ МАНИФЕСТАЦИЈА КОЈИ КОНЦЕРТ И НА КРАЈУ ВАТРОМЕТ ЧИСТО БЕЗ ВЕЗЕ ТОЛИКО

ОДГОВОРИТЕ