Изложба доајену српског глумишта

Изложба посвећена доајену српског глумишта, Властимиру Ђузи Стојиљковићу, отворена је у у изложбеном салону “Живорад Жика Пећарић” Народног позоришта Републике Српске. Изложба је организована у сарадњи са Музејом позоришне уметности Србије.

Република Српска 19.10.2017 | 14:30
Изложба доајену српског глумишта
Ова изложба само је један од начина на који се може одати почаст Властимиру Ђузи Стојиљковићу, глумцу који је иза себе оставио бројне велике улоге којима је удахнуо живот и показао публици зашто се позориште воли, а колегама начин на који се позориште живи, каже њен аутор Биљана Остојић.

На око 80–ак фотографија, колико изложба садржи, представљен је цијели животни и радни вијек овог глумца, од самих почетака па до његове посљедње филмске и позоришне улоге.

Властимир Ђуза Стојиљковић рођен је 1929, а умро 2015. године. Играо је бројне улоге у позоришту и на филму, посуђивао глас многим цртаним јунацима, добитник је бројних награда, а највећи дио своје каријере провео је у Београдском драмском позоришту.

Изложба посвећена овом великану српског глумишта у Народном позоришту Републике Српске биће отворена до краја године, након чега ће бити представљена и у Крушевцу.

(БН)


Коментари / 2

Оставите коментар
Name

фокус

19.10.2017 12:42

Ми коментаришемо само политичка збивања а што се тиче културе, њу ћемо да имамо тек кад смијенимо тренутну власт. Садашња власт нити је поштена, нити је хумана а о култури да не говорим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бојо

19.10.2017 12:45

Наш предсједник се бави шаторским наступима и уз помоћ микрофона поручује ојађеном народу да им не може нико ништа. Што ти је предсједник ни Африка нема оваквог.

ОДГОВОРИТЕ