Шок! Муслину ОТКАЗ, Пикси селектор?!

У Фудбалском савезу Србије разговара се о смени селектора који је одвео "орлове" на Мундијал. Српски "Телеграф" пише да ће његово место преузети прослављени репрезентативац.

Фудбал 19.10.2017 | 16:00
Шок! Муслину ОТКАЗ, Пикси селектор?!
Славољуб Муслин неће водити репрезентацију Србије на Светско првенство у Русији следеће године!

"Телеграф" преноси да је стручњаку који је са "орловима" изборио пласман на Мундијал спреман отказ и да му је већ пронађена и замена.

Наводно, селекцију Србије требало би да преузме Драган Стојковић Пикси.

Изненађујућа вест стиже недуго после утакмице Србија - Грузија у којој су Муслинови "орлови" тешко, али заслужено остварили победу и директан пласман на Светско првенство у Русији.

Драган Стојковић Пикси, који се у неколико наврата последњих година спомињао као селектор, а никада није сео на клупу репрезентације, сада је према писању београдског таблоида спреман за ту функцију. Он је са "орловима" путовао у Беч на меч са Аустријом у претпоследњем колу квалификација, и то као подршка, али "орлови" на тој утакмици нису успели да овере "визу" за Русију.

Као разлог изненађујуће одлуке о смени Муслина помиње се лоша игра коју је Србија приказала на последња два меча квалификација.

У Бечу су потпуно надиграни од готово резервног тима Аустрије, док су пред пуним стадионом "Рајко Митић" стрепели против Грузије до самог краја. Тек је у финишу голом Александра Пријовића Србија сломила отпор Грузије и обезедила пласман на Мундијал.

После тих мечева многи су се запитали како ће српски тим деловати на Светском првенству и отворено почели да сумњају да би систем који Муслин форсира могао да успе, нарочито против јаких екипа које чекају "орлове" у Русији.

Муслину се озбиљно замера и то што је током квалификација са списка игнорисао Сергеја Милинковића Савића, играча који је играма у Лацију сигурно заслужио позив у национални тим. Он је дао и одговор због чега није позивао везног играча у репрезентацију, што многи нису "прогутали", будући да верују да би Милинковић Савић био и те како значајан Србији.

Оно што Драгана Стојковића квалификује за место селектора су резултати, будући да га је Фудбалски савез Србије прогласио најбољим тренером године у 2016. години. Са доста успеха радио је у Јапану, у екипи Нагоје, а затим и у Кини као тренер екипе Гвангџу, а многи оцењују да је сада спреман да направи корак даље у тренерској каријери.

Славољуб Муслин тренутно је на једномесечном одмору, а након завршетка истог видећемо да ли ће се вратити на исто радно место.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар