"Војник је знао шта га чека!"

Мајка једног од америчких војника, који су недавно погинули у Нигеру, изјавила је да је председник САД Доналд Трамп током изјављивања саучешћа поводом погибије Ла Дејвида Џонсона, исказао непоштовање према члановима његове породице.

Свијет 19.10.2017 | 08:23
"Војник је знао шта га чека!"
Трамп је, како је претходно пренела конгресменка Фредерика Вилсон, Џонсоновој удовици у телефонском разговору у којем је изразио саучешће, рекао да је њен супруг "знао шта га чека" када је постао војник. 

Вилсонова, демократа са Флориде која заступа округ у којем живи Џонсонова породица, саопштила је да је била у аутомобилу са његовом удовицом, на путу за аеродром у Мајамију, када ју је Трамп звао, преноси Глас Америке.

Иако је мајка погинулог војника, која је такође била у аутомобилу, за агенцију Асошијетед прес, потврдила те наводе, Трамп је рекао да они нису тачни.

Трамп је прво на Твитеру оптужио Вилсонову да је све измислила и да он за то има доказе, а затим је у Белој кући поруцио да "није рекао оно што је Вилсон пренела и да она то зна".

Међутим, Вилсон је остала при својој тврдњи. У изјави за АП, навела је и да Трамп чак није могао ни да се сети имена погинулог војника.

Протокол Беле куће не захтева од председника да разговарају или се сусрећу са породицама Американаца погинулих у сукобима, али они то често чине.

Извор: Агенције

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ја

19.10.2017 08:05

РЕКАО ИСТИНУ НИШТА НИЈЕ СЛАГАО БЕЗ УВИЈАЊА БРАВО ДТ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

19.10.2017 09:53

Ово је још један примјер да је запад банкротирао: Овог пута је у питању лицемјерје. Војнике, који иду у војску да би "бранили САД", шаљу у Нигер (у овом случају; могао је а буде и Ирак, Агфанистан, Сирија, Мали...), земљу у којој нико никада није помислио да нападне САД а камоли то уради. Али Нигер (као и поменуте земље) има нафте, руда, злата а то треба америчкој империји и њеној олигархији. Јер њихов пословни модел није, како многи мисле, иновација него поробљавање и пљачка туђих ресурса. Тако су се обогатили и то и данас раде. А њихови војници гину не да би доњели "демократију, слободу и људска права" другим земљама него да би богати имали још више новца и моћи. Зато требамо да се укључимо у НАТО, да и наши војници гину за њихове интересе!

Name

ријеч "саучешће"

19.10.2017 08:08

И Елфета Весели је у Суду БиХ изразила саучешће Слађани Црквењаш, сестри од закланог дјечака Слободана Стојановића и пустила сузу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брутална реалност и фабриковане лази

21.10.2017 17:26

Врх САД-а зна истину. Сиротињи и радницкој класи се фабрикују лази. Умјесто' Тебе нема засто пас да уједе. Сви су ти криминалци родослову. У маринцима цес имати бесплтног зубара, субвенцију за станарину, повољне кредите и мало постовања јер те унајмљујемо да убијас или да будес убијен.' Казе им се' Слузис домовини која је угрозена.'

ОДГОВОРИТЕ