Потјерница за Ивицом Тодорићем

Оснивачу "Агрокора" Ивици Тодорићу, који се налази у Лондону, истражни судија загребачког Жупанијског суда је одредио истражни затвор, док ће се осталих 14 осумњичених у овом случају бранити са слободе.

Регион 19.10.2017 | 07:45
Потјерница за Ивицом Тодорићем
То значи да ће 12 ухапшених у случају "Агрокор", који су доведени на Жупанијски суд, бити пуштени на слободу, док би против оснивача посрнулог концерна могла бити расписана потјерница, преносе хрватски медији. 

Уз Тодорића и његове синове, који нису у Хрватској, осумњичени су и ухапшени Алојзије Панџић, Дамир Куштрак, Хрвоје Балент, Ивица Црњац, Оливио Дискордија, Маријан Алагушић, Сања Хрстић, Мислав Галић, Томислав Лучић, Пирушка Цањуга, Љерка Пуљић и Ивица Сертић. 

Они су били чланови управе или надзорног одбора у "Агрокору", док су Дискордија и Хрстићева запосленици ревизорске куће "Бејкер Тили" која је радила ревизорске извјештаје за "Агрокор". 

Сви су осумњичени за више кривичних дјела против привреде и кривична дјела кривотворења, односно за злоупотребе у привредном пословању, кривотворење исправа и незаконито вођење пословних књига. 

Тужилаштво Тодорића сумњичи за прибављања противправне имовинске користи, односно да је у финансијским извјештајима "Агрокора" пословање и финансијски положај фирме приказао успјешнијим од стварног резултата. 

Бивши челници компаније, али и сарадници из ревизорске куће, притом су му наводно омогућили приказивање позитивних пословних резултата. 

Тодорићеви адвокати најавили су вечерас жалбу на одлуку о одређивању истражног затвора оснивачу "Агрокора" који се према тврдњама тужилаштва окористио за више од милијарду куна /око 130 милиона евра/. 

Жалбу на одлуку истражног судије Зорана Лубурића, који је ослободио све осумњичене осим Тодорића, најавило је и тужилаштво.

Извор: Агенције

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

рутоња

19.10.2017 14:13

Ивица је са МАРИЦОМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.10.2017 19:37

Ниста му не могу,запад стити капитал донесени у землку ,хрвати има цуте ;

Name

Топ

19.10.2017 15:13

Ма боли нас за том пљачкашком фамилијом. Далеко им лијепа њихова. Ено им Томпсон нека им хуманитарно пјева па нека поврате изгубљено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјиба

19.10.2017 20:22

кад це потјера за БиХ десперадосима...брзо,брзо...И беговским златаркама,матери су ми клепиле 6 прстена и ланцица.