Дуле: Мој завичај је Југославија, а Нуркићев БиХ!

Селектор кошаркашке репрезентације БиХ Душко Вујошевић, гостујући на Н1 телевизији, поручио да ће покушати да врати Јусуфа Нуркића у бх. тим, а да Мирзи Телетовићу треба приредити опроштај од репрезентације.

Кошарка 20.10.2017 | 20:30
Дуле: Мој завичај је Југославија, а Нуркићев БиХ!
Душко Вујошевић приликом гостовања на Н1, одговарао је на бројна питања новинара ове телевизије, а осим провокативних политичких тема, које је покушао да избјегне, највише је причао о репрезентацији БиХ.

Доласком искусног стручњака, упркос отказу бројних играча који наступају у НБА лиги и Евролиги, односно кошаркаша из најјачих европских лига, БиХ је успјела проћи претквалификације и наставити пут ка Свјетском првенству 2019. године.

"Када сам дошао у Босну и Херцеговину, сматрао сам да ће моје присуство значити свима који воле кошарку. Али, отказали су много играчи. Дошао сам у позицију да је сулудо остати, али преостали играчи су почели да раде са таквом страшћу, са огромном жељом, подмладили су ме и пробудили страст коју сам имао док сам био у Партизану. Завољели су ме, као и ја њих и нећу да их оставим", поручио је црногорски стручњак.

"Змајеви" су у подмлађеном саставу пребродили претквалификације, а сада слиједе квалификације и такмичење у групи са Русијом, Француском и Белгијом.

"У квалификацијама не можемо пуно очекивати, него покушати изградити тим. Ривали су далеко квалитетнији од нас, али не добија врећа пара, него онај тим који је на паркету бољи, који више жели побједу", рекао је Вујошевић.

На питање да ли ће НБА играчи Јусуф Нуркић и Мирза Телетовић поново заиграти у дресу БиХ, селектор је одговорио:

"Играчи који играју у Европи ће играти, док НБА не дозвољава својим играчима да наступају. Али, Телетовић је много дао овој репрезентацији и треба му приредити опроштајну утакмицу. Са Нуркићем мора да се види и рашчисти све, али прво он сам са собом. Не желим да он никог чашћава својим присуством. Причаћемо с њим. Желим да он буде дио тима. Иако није моменат да он учествује у квалификацијама, али треба да дође када буде могао. Треба престати са критикама и не треба никоме затварати врата", поручио је Вујошевић.

За крај је искористио једну пословицу.

"Сваки човјек има обавезу према свом завичају, а мој завичај је Југославија. Нуркићев је Босна и Херцеговина", закључио је селектор БиХ.

Извор: мондо.ба

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

20.10.2017 19:22

Човјек је будалетина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РСС

20.10.2017 19:32

Он је брука за племе Куча и један од двојице "најпознатијих" предсједника ЈСД "Партизан" (уз Фрању Туђмана).

ОДГОВОРИТЕ