Предсједник Реала: Лука, мора ли та Америка?!

"Сваки дан у коме Луку задржимо у клубу је прави луксуз", потпуно отворено говорио је председник Реал Мадрида о највећем европском таленту Дончићу који ће, извесно је, врло брзо у НБА лигу.

Кошарка 20.10.2017 | 18:30
Предсједник Реала: Лука, мора ли та Америка?!
Неће бити велико изненађење уколико Лука Дончић (18) буде изабран као први пик на наредном НБА драфту пошто се ради о вероватно најталентованијем играчу Европе који је овог лета освојио и златну медаљу на Еуробаскету са Словенијом.

И у клупску сезону је ушао "јако", са мотивом да се још више докаже, па је тако против Ефеса, у првом колу Евролиге, убацио свој рекорд каријере - 27 поена.

Све је извесније да ће га Европа памтити само као талентованог тинејџера и да ће се и пре двадесете године наћи у НБА лиги, али се у Реал Мадриду надају да ће ипак свој одлазак у Сједињене Америчке Државе одложити бар још мало...

Колико је тешко урадити тако нешто истакао је и председник "краљевског клуба".

"Сваки дан у ком сачувамо Луку Дончића у тиму је прави луксуз. Причамо о једном од најбољих играча света који има само 18 година", објаснио је Флорентино Перез који се суочава са тим да словеначки бисер већ наредне године заигра "преко": "Сви желимо да његова професионална каријера буде најбоља могућа, али ћемо разговарати са њим како бисмо га задржали нешто дуже у Реалу".

Дончић је у одсуству повређеног Серхија Љуља, кога Реал дуго "чува" од НБА клубова, преузео лидерску улогу, а Перез је саопштио да опоравак шпанског "плеја" тече одлично.

Саопштио је и добру вест навијачима Мадриђана истакавши то да би се Серхио Љуљ могао вратити на паркет већ у фебруару, што је далеко пре првобитне прогнозе, те је навео да је циљ Реала да ове године освоје Евролигу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар