Србин је рекордер Лиге шампиона!

Млади српски голман Миле Свилар ушао је у историју Лиге шампиона као најмлађи голман који је наступио у такмичењу! Браво Миле! Србин нови рекордер Лиге шампиона! Икер Касиљас отишао у историју!

Фудбал 18.10.2017 | 20:40
Србин је рекордер Лиге шампиона!
Свилар дебитује у ЛШ на голу Бенфике против великана Манчестер Јунајтеда на Ла Лушу, у трећем колу Групе А.

Момак рођен у Антверпену је млади репрезентативац Белгије, кога ФСС покушава да "отме", а на дан када игра против "Црвених ђавола" има само 18 година, месец и 22 дана.

Син некадашњег голмана Војводине и Антверпена Ратка, недавно је дебитовао за лисабонске "орлове" у Купу, где је сачувао мрежу против Ољаненсеа.

Свилар је каријеру почео у Андерлехту, а у Бенфику је стигао протеклог лета и потписао петогодишњи уговор.

Десило се и то: Србија има рекордера Лиге шампиона! Није шала,Миле Свилар постао је најмлађи голман у историји елитног европског такмичења, пошто га је тренер Руи Виторија уврстио у стартну поставу Бенфике за вечерашњи окршај са Манчестер јунајтедом!

Истина, био је Виторија принуђен на тако нешто после повредеЖулија Цезара, али остаће уписано да је Свилар први меч у Лиги шампиона одиграо са 18 година, месец и 22 дана! Претходни рекорд одолевао је пуних 19 година, пошто је легендарни голман Реала Икер Касиљас у сусрету са Олимпијакосом дебитовао са 18 година, три месеца и 26 дана.

Подсетимо, Миле Свилар је син некадашње Вошине јединице Ратка, па је детињство провео у Антверпену и био редован у млађим селекцијама Белгије. Пре но што се баш недавно полакомио, па би према најавама из ФСС ускоро требало да га видимо у дресу репрезентације Србије.

Иначе, тренутна листа најмлађих голмана у Лиги шампиона изгледа овако:

Миле Свилар: 18 година и 52 дана
Икер Касиљас: 18 година и 118 дана
Николај Михајлов: 18 година и 125 дана
Игор Акинфејев: 18 година и 159

Бенфика: Свилар – Даглас, Дијас, Луисао, Грималдо – Фејса, Филипе Августо, Пици, Салвио, Гонкалвеш – Раул

Јунајтед: Де Хеа – Валенсија, Линделоф, Смолинг, Блинд – Ерера, Матић – Мата, Мхитарјан, Рашфорд – Лукаку

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар