ЛШ: Карабаг одолео Атлетику!

Фудбалери Карабага освојили су први бод у Лиги шампиона ремијем са Атлетико Мадридом, без голова на свом терену.  Гамеиро и Гајтан нису за Атлетико? Карабаг са играчем мање обрадовао Рому! Бледо издање изабраника Дијега Симеонеа.

Фудбал 18.10.2017 | 20:30
ЛШ: Карабаг одолео Атлетику!
"Јорганџије" су само три пута запретиле директно голу Карабага, а није им помогао ни играч више у Бакуу у последњих 15 минута, након искључења Ндловуа.

Атлетико тако после три кола има само два бода у Групи Ц, један више од Карабага, а пропустио је шансу да се примакне Челсију (6) и Роми (4) који се од 20:45 састају у Лондону.

Шпанци су кренули агресивно од првог минута, али је реализација заказала. Прву шансу су имали у 27. минуту, када је Шехић зауставио шут Караска, да би до краја полувремена прилике за вођство Атлетика пропустили још Гризман и Хименес, а још једном је сјајно реаговао голман Карабага.

На старту другог дела "Јорганџије" успевају коначно да погоде мрежу домаћина, али је Гризман био у недозвољеној позицији. Пола сата пре краја запретио је и Карабаг, Педро Енрике је шутирао са ивице казненог простора, али далеко од гола.

Двадесетак минута пре краја шансу за Казахстанце је имао и Дино Ндлову, који је лопту послао преко гола, да би пет минута касније добио други жути картон и завршио меч пре његовог краја.

Атлетико је покушао то да капитализује, у 84. минуту Торес је имао шансу, шутирао је главом али превисоко, да би последњу прилику пропустио Гризман у петом минуту надокнаде, лопта је прошла за мало поред десне стативе.

Два тима састају се опет за 13 дана у Мадриду.

Пре пет месеци полуфинале, после три кола у новој сезони Лиге шампиона само два бода крај имена мадридског Атлетика. Нешто се очигледно покварило у тиму Дијега Симеонеа, па им на гостовању код Карабага ни играч више у финишу утакмице није помогао да упишу овосезонски првенац - 0:0 у Бакуу.

Хајде што су Јорганџије биле више него бледе у првих 45 минута - а то је најблажи израз који можемо да употребимо - но су, супротно ономе на шта су нас навикли, одустали од победе и када су у 75. минуту стекли бројчану предност над ривалом. Дино Ндлову је покушао да превари судију и изнуди пенал због наводног прекршаја Дијега Година. Француски арбитар Руси Буке је прозрео ту намеру и показао му други жути картон.

Узалуд, иако је Симеоне само три минута раније схватио да са Ником Гајтаном и Кевином Гамеиром неће ништа урадити. Као и много пута до сада подбацили су кад је требало да повуку. Међутим, до тог 72. минуту кад их је Чоло извео из игре, некаква апатија се већ увукла у табор гостујућег тима. Нису могли да је се отресу Мадриђани у наставку.

Било је неких полушанси, али руку на срце било их је и на другом крају терена. Можда и више. Ничим Атлетико није заслужио три бода у Азербејџану. Карабаг је освојио историјски бод за азербејџански фудбал у Лиги шампиона. Атлетико је остао на два бода, али су два која је суштински изгубио много важнија пошто би могли да буду од изузетног значаја у борби са Челсије и Ромом за једно од прва два места на табели. 

Тренутно, не изгледа добро. И нису само та два бода, већ и само један гол из три меча. Чини се да би Атлетику било најбоље да се Челси одлепи како би се са Ромом првао за то друго место.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар