ЛЕ: И Партизан спремио лијепе премије за Скендербег!

Ако победимо - 130. 000 евра! Мало су нас потценили! "Не очекујем никакве инциденте", каже генерални диектор Партизана и открива да ће Фадиљ Вокри доћи да гледа утакмицу у Елбасану.

Фудбал 19.10.2017 | 09:00
ЛЕ: И Партизан спремио лијепе премије за Скендербег!
Партизан даје више од УЕФА! Сваку победу у групној фази Лиге Европе челници европске куће фудбала вреднују 100.000 евра (50.000 евра у случају ремија), а црно-бели су одлучили да за гостовање у Албанији специјално инспиришу екипу Мирослава Ђукића.

У случају да у четвртак вече у Елбасану (21.05, ТВ Арена спорт 3, РТС 1) савладају Скендербег, играчи српског првака биће награђени са 130.000 евра. Наравно, плус горепоменута сума која им стиже из Ниона.

"Домаћин је одредио премије у висини од 100.000 евра, али наше су веће. Ми ћемо играчима дати 130.000 евра ако освоје три бода. Мислим, ипак, да новац неће представљати мотив више, јер је сама утакмица са Скендербегом довољан мотив за фудбалере", предочио јеМилош Вазура, генерални директор Партизана.

Ђукић категоричан: Ово нам је круцијална утакмица! Наша генерација нема никакве везе са Фљамуртаријем

Кад се поведе прича о спортским дометима сутрашњих ривала у Групи Б Лиге Европе, први оперативац клуба из Хумске 1 уверава да је психолошка предност на страни Парног ваљка.

"Чули смо да нас потцењују... У играчком смислу. То су нам рекли људи из Албаније, из медија, али и из овдашњег Савеза. Као одговор на такав став противника очекујем добру игру Партизана и да свако ко се у четвртак вече нађе на терену пружи све што може у том тренутку".

Вазура је први пут у животу крочио на тло Албаније. Уверен је да ће га у ноћи између четвртка и петка напустити добро расположен.

"Надам се да ћемо да се вратимо насмејани и са три бода. Дошли смо да победимо. Постоје разне калкулације, али Партизан је велики клуб и наш циљ је победа".

Колико год се трудили да гостовање у Албанији пребаце искључиво не спортски терен, неизоставно је питање безбедности. Отуда никог не чуди што је црно-беле на аеродрому у Тирани сачекало неколико десетина наоружаних специјалаца како би их испратили до хотела.

"Не очекујем било какав проблем или инциденте. Ипак је ово европска утакмица. Клуб организатор у случају неких проблема може да трпи озбиљне санкције. И ми трпимо велики притисак из УЕФА, а мислим да и они. Нама ће бити мало теже, јер ће бити више људи и много је већи стадион. Скендербег нема велику посету на утакмицама и против Јанг Бојса је било око 7.000 навијача", допунио је Милош Вазура.

Тренутак истине се приближио.

У наредне две утакмице у Лиги Европе, српски и албански првак - Партизан и Скендербег - одмериће снаге, најпре у Елбасану, потом у Београду, а исходи би могли битно да утичу на шансе једних и других да "презиме" у Европи. 

Многобројна делегија београдског великана допутовала је у среду поподне у Тирану, где ће бити смештена све до поласка на утакмицу. И црно-бели су оптимисти, посебно генерални директор Милош Вазура. 

"И за мене је први пут да сам у Албанији. Надам се да ћемо да се вратимо насмејани у Београд и са три бода. Дошли смо да победимо. Постоје разне калкулације, али Партизан је велики клуб и наш циљ је ПОБЕДА", самоуверено је почео разговор са новинарима директор "парног ваљка". 

У Хумску су из суседне државе стигле разне информације, па чак и оне да је Скендербег већ потценио црно-беле. 

"Чули смо да нас потцењују... Као одговор на такав став противника очекујем добру игру и да свако ко се у четвртак увече нађе на терену да све што може у том тренутку". 

На питање у ком смислу су Албанци потценили Партизан, Вазура је одговорио: "Чули смо од људи из Албаније, из медија, из Савеза да су нас у играчком смислу потценили".

Организација трансфера екипе Партизана од аеродрома "Тирана" до хотела "Шератон" протекла је без иједног инцидента, уз јаче полицијске снаге, које се нису, нити се одвајају од црно-белих.

Вазура верује да организационо све бити на највишем нивоу и на стадиону.

"Не очекујем било какав проблем и инциденте, јер је ово, ипак, европска утакмица и у њиховом интересу је да спрече немиле сцене. Клуб у случају инцидента може да трпи озбиљне санкције", подсетио је челник Партизана и додао:

"И ми трпимо велики притисак из УЕФА, а мислим да и они. Нама ће бити мало теже, јер ће бити више људи и много је већи стадион. Зато још једном апелујем на навијаче да спортски подрже тим и не праве инциденте, јер нас и најмањи може на дуже време одвојити од Европе. Скендербег нема велику посету на утакмицама и против Јанг Бојса је било око 7.000 навијача", подвукао је Вазура.

СТИЖЕ ФАДИЉ ВОКРИ ДА НАВИЈА ЗА ПАРТИЗАН

Као што је најављено пре два дана, Партизан не води организовано навијаче на гостовања до краја групне фазе Лиге Европе, али ће на трибинама стадиона у Елбасану, у четвртак, ипак имати подршку бар једног звучног имена.

Фадиљ Вокри, некада сјајни центарфор црно-белих, сада у улози председник ФС самопрокламоване републике Косова, долази да бодри клуб за који је играо пре три деценије.

"Чули смо се са Вокријем, изразио је жељу да гледа Партизан. Прво ће доћи у хотел да преузме улазнице, а у четвртак ће бити с нама у делегацији у централној ложи. Радујемо се том сусрету. Наравно, Вокри ће навијати за нас", рекао је Вазура.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар