ЛШ: Лисабон је вечерас срце Србије!

Свилар руши рекорд, Матић на своје, Фејса хапси Ђаволе, Живковић прети Де Хеи! Могуће је да ће се на терену Лужа наћи четворица Срба! Немања Матић се вратио на Луж: Заувек навијач Бенфике! "У почетку ми је било чудно јер нисам знао да ли могу да играм на ој позицији. Али мало-помало, тренирао сам и тренер ми је објаснио шта све треба да радим. После много рада, ево ме у Манчестер јунајтеду, тако да верујем да сам одрадио добар посао".

Фудбал 18.10.2017 | 19:30
ЛШ: Лисабон је вечерас срце Србије!
Срби већ годинама играју важну улогу у главном граду Португалије, имајући у виду да је кроз Бенфику за неколико сезона прошло десетак играча с ових простора, а и вечерс, на мечу Лиге шампиона с Манчестер Јунајтедом, Орлови ће се много питати!

Наравно, читали сте и пратили претходних дана ситуацију око 18-годишњег суперталентованог голмана Милета Свилара. Португалски медији најавили су да би Миле требало да стоји на голу од првог минута, чиме би оборио рекорд и постао најмлађи чувар мреже у историји Лиге шампиона! Млади Свилар одрастао је у Белгији и играо је за млађе селекције те земље, али срцем је везан за Србију, а из ФСС су реаговали на позив његовог оца Радета, такође некадашњег голмана, и најавили да ће Миле врло брзо бити позван међу Орлове или Орлиће.

Свилар би, ако добије шансу, наставио путем Словенца Јана Облака, који је такође врло млад добио прилику на голу Бенфике и заслужио позив Атлетико Мадрида.

Елем, у тиму Бенфике очекује се и Љубомир Фејса, стандардни задњи везни шампиона Португалије већ неколико сезона. Фејса је пропустио доста мечева репрезентације у последње време због проблема с повредама, али би вечерас требало да буде на терену и да има задатак да „похапси“ Мурињове офанзивце: Михтарјана, Лингарда, Рашфорда...

Шансу да буде у првих 11 има и Андрија Живковић, који пружа све боље партије. Ако 20-годишњем офанзивцу, члану младе репрезентације Србије, Руи Виторија буде указао поверење, он ће, уз Хариса Сеферовића, Жонаса, Салвија... бити једна од главних опасности по гол Де Хее, који брани у невероватној форми.

И на крају - Немања Матић. Бенфика је практично „његов клуб“ јер је у њеном дресу лансиран у фудбалску орбиту. Односно, на стадиону Луж је свима доказао да је један од најбољих везиста Европе. Зато га пред гостовање с Манчестер Јунајтедом „дрмају“ посебне емоције.

„Изузетно сам везан за Бенфику, волим овај клуб. Овде сам научио много о притиску који иде уз играње за велики клуб, што ми је касније много помогло. Навијаћу за Бенфику до краја живота, али надам се да ћемо им вечерас узети бодове“, каже Немања Матић.

Памте навијачи „Бенфиковиће“ - Немању Матића, Миралема Сулејманија, Лазара Марковића, Стефан Митровића, Филипа Ђуричића... Али у срцу ће им заувек остати само једно име - Немања од Врела!

Најбољи и најскупље плаћени фудбалер Србије оставио је најдубљи траг на Лужу, где се сада вратио као гост, у опреми Манчестер јунајтеда. Мада ће вечерас, када буде истрчао на терен где је својевремено прошпартао силне километре и тако привукао интересовање и мадридског Реала, бити непријатељ, очекује се да ће Матића многобројна публика дочекати овацијама и тако му захвалити за све што је урадио за лисабонског великана. 

Као што навијачи нису заборавили Матића, тако ни Матић није заборавио оне који су му давали ветар у леђа када је то било најпотребније.

"У Бенфики сам научио много тога о фудбалу, осећао сам притисак игара за велики клуб, јер Бенфика је међу најбољим клубовима Европе. Заувек ћу бити навијач Бенфике и имаће посебно место у мом срцу. Али надам се да ћемо се са Лужа вратити у Манчестер са бодовима у џепу", искрено ће Матић.

Присетио се специјалиста Жозеа Муриња времена када је тек дошао у Бенфику, после неуспеле прве епизоде у Челсију.

"Када сам тек стигао, тренер Жорж Жезус одмах ми је рекао да ћу бити 'шестица' и да ћу играти као дефанзивни везиста. У почетку ми је било чудно јер нисам знао да ли могу да играм на тој позицији. Али мало-помало, тренирао сам и тренер ми је објаснио шта све треба да радим. После много рада ево ме у Манчестер јунајтеду, тако да верујем да сам одрадио добар посао".

Упитан да прокоментарише то што Бенфика у прве две рунде има исто толико пораза и Матићје остао у чуду:

"Изненадило ме, јер је Бенфика тим који обично побеђује. И поред свега Бенфика је велики клуб и имају одличне играче. Чак шесторица или седморица су играла са мном, а ту је и доста младих играча који желе да покажу квалитет. Не могу да издвојим никог јер су као тим јако добри".

Нека победи бољи, наравно, а шта ви мислите? Да ли Бенфика има шансе да одоли Ђаволима?

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар