Савјетник радио на смјени Милића

Након бурног реаговања свих представника Бошњака у влади и скупштини Брчко због одлуке градоначелника Синише Милића да смијени савјетника Исмета Дедејића, који је и предсједник СББ у Брчком, данас је након одлагања сједнице услиједило образложење да је све урађено у скалду са статутом и законима дистрикта.

Босна и Херцеговина 18.10.2017 | 16:40
Савјетник радио на смјени Милића
"Поступио сам у складу са статутом, законима и у интересу свих грађана који желе нормално Брчко, рекао је на конференцији за новинаре градоначелник Милић и додао да је пуно разлога за ту смјену.

"Савјетиници се по сатуту Брчко дистрикта бирају на основу професионаљних критеријума а никако по политичкој линији. Код нас је то специфичан сукоб интереса јер се у конкретном случају, умјесто бављења послом, господин Дедејић бавио политиком и дуго припремао формирање нове скупштинске већине која би мене смијенила с дужности градоначелника. О свему су добро упознати представници Бошњака у оба нивоа власти али је некоме, очито, умјесто рада и напретка заједнице, стало до политичких и националних тензија“, рекао је Милић.  

Он је додао да је сигуран да за одлуку има подршку чак и дијела оних који су јуче, уз тешке ријечи  на његов рачун, стајали као декор иза предсједника Скупштине и СДА Еседа Кадрића јер сигурно желе, како је рекао, „нормално Брчко“.

„Ја ћу предсједника Скупштине који  је, како је речено у обраћању медијима, овлашћен да говори и слуша у име Бошњака, мада вјерујем да њгеове ријечи и његово мишљење није иступ и мишљење свих, упитати да ли би можда он потписао потврду да је по налогу Владе урађен идејни пројекат с роковима и специфичним захтјевима Владе, за изградњу међународног аеродрома вриједан 400 милиона евра?  Ако ће он то потписати, а Дедејић је то од мене тражио, ја сам спреман да се извинем и повучем своју одлуку“, рекао је градоначелник Синиша Милић.

Казао је да се однос градоначелник – савјетник гради на повјерењу а никако на понашању једно мислим – друго кажем, треће радим и оцијенио да је политичлка и национална бура око смјене једног савјетника могућа једино у Брчком.

"Сигуран сам да у Бијељини или Тузли на то нико не би ни реаговао или медији томе не би придавали нарочиту пажњу. Зато су та два града отишла далеко испред нас а ми таворимо и умјесто бављења животним питањима грађана и заједнице, градимо политиканстске сплетке, најчешће користећи и онако присутне националне подјеле“, казао је Милић.   

 На јутрос заказану редовну сједницу Владе дистрикта на којој је требало да се одлучи и о једнократној помоћи пензионерима, Бошњаци нису дошли. О томе нису обавијестили градоначелника или се јавно огласили па је за сада нејасно да ли је извршна власт у Брчком поново у кризи.



(БН телевизија)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

САМО НОВИ ИЗБОРИ !!!

18.10.2017 15:12

Сто би рекао нас народ ,све се враћа -све се плаца...Хтјели сте са дјаволом тикве да садите сад узивајте.Иначе Брцко је једина општина,град гдје судбину кроје они који су нас и довели до овдје гдје смо сад. Људи не знају да је Брцко једина општина гдје владајућу структуру држе СНСД,СДС,ХДЗ и СДА,уз подршке мањих странака као сто су СББ и НДП...признат це те да им позавиде и мадјионицари...Такодје,данас смо имали прилику да од градоначелника Милица чујемо да су Бијељина и Тузла испред Брчког,по свему,а не знам да ли народ зна да Брцко годишње само од РС добије око 150 милиона марака у буџет,од федерације неких 50 милиона висе...па ВИ САД сватите колики је то криминал и како је овом напаћеном народу,а звао се он Милан,Ален или Сафет исто ти га досје...Посао у Брчком може добити само онај ко је цлан те 4 странке(водеће) али у задње вријеме и то тешко иде,пре свега јер као што видите дошло вријеме да се и медјусобом рашчишћавању ,,рачуни,,...Даље, Брцко дистрикт је црна рупа Босне и Херцеговине,гдје влада криминал али 100% криминал.Да ремизирамо...1) Зашто си Милицу прихватио политичке како их ти назва савјетнике а САД не ваљају ? 2) Зашто си пустен низ воду од своје партије(Којица и Слободанке) а сви знамо да си једини поштен човјек у тој партији ? 3) Зашто си 2016.год.видио кампању притив СДС-а а 7 дана после направио већину бас са тим истим СДС-ом ?-исто питање и за СДС ?! 4) Чему оправдање ако си у праву и ако је све по закону?! 5) Ко штити овог дједа(Дедеица) који је цијелу фамилију пребацио у Шведску,продао кућу за 2милиона евра Турцима(правим из Бурсе) и који је већ 17 година у власти у Брцком и то са једва 2 посланика у скупштини ?! 5) Зашто си Милицу прихватио власт са так им лоповима а САД се цесес тамо гдје те и не сврби,боље речено по чијем наредјењу ?! 6) Ко Милицу са Српске стране коалиције шушка и скупља потписе да Адмир Нуковиц удје у владу и за чији банковни рачун ? 7) Имао би још питања али бојим се да одговоре немаш ни ти ни колеге из коалиције(СДС-НДП)...Како сте сијали...каже пословица!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Господин Крајновиц

18.10.2017 17:29

Ја продо куцу ! Неее Богуми ! Ја имам фамелију у Црну Гору и Сведску.