НАТО: Не тјерамо никога у Савез

Из НАТО Штаба Сарајево су за Н1 коментарисали усвајање Резолуције о заштити уставног поретка и проглашењу војне неутралности Републике Српске те су рекли како су свјесни различитих ставова у БиХ у вези тога.

Босна и Херцеговина 18.10.2017 | 15:00
НАТО: Не тјерамо никога у Савез
На питање колико би оваква Резолуција и овакав став из Републике Српске могао угрозити НАТО пут Босне и Херцеговине су одговорили:

"Као што важи и за сваку другу државу, на БиХ је да одлучи о својој будућности. НАТО не тјера никога да се придружи Савезу. То је суверена одлука суверених држава", истакли и додали:

"На захтјев власти БиХ, НАТО Штаб Сарајево подржава реформу одбране откада је успостављен крајем 2004. године, даје стручне савјете и пружа помоћ БиХ у њеним настојањима у контексту реформе одбране и Партнерства за мир.

Свјесни смо различитих ставова у БиХ у вези ових питања. НАТО ће наставити радити са институцијама БиХ пружајући подршку њеном дуготрајном спољнополитичком циљу пуних евроатлантских интеграција".

(Н1)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

ТАТА НАТО

18.10.2017 13:12

"НАТО не тјера никога да се придружи Савезу. То је суверена одлука суверених држава" Све објашњено у двије реченице, Љевчанско говедо се пита исто колико и Маринко Чавара. За неупућене, Маринко је предсједник горег ентитета који се годину дана није појавио у медијима. Човјек нема времена за продавање магле и србовање на батерије, ради и од федерације прави швицарску у односу на сјевернокорејску копију звану ПЦ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.10.2017 08:16

Ма срби уопсте нетребају да СЕ баве Тим питањем па јел мисле босње СА исламском декларацијом у НАТО неиде то заједно а ако БИ били за НАТО онда ниста öд исламска дрзаве а за ЕУ да неприцај кад удје турска уцице и бих

Name

Предсједник Пинокијо

19.10.2017 10:04

@ТАТА НАТО: Како си ти наиван! Ти очигледно вјерујеш шта НАТО и Пинокијо причају. Пинојика је тај НАТО довео на власт ДВА пута (1998. и 2006.), Пинокијо је преко својих послушника (Шпирић и Радмановић) одрадио посао укидања ВРС и потписивања приступања НАТО-у, на крају је за све што одрађује за запад добијао директну финансијску помоћ од свјетских банкара (ММФ, посљедљи пут 2016. пред изборе). Са друге стране, НАТО као и Пинокијо лаже чим зине, а овдје - знајући да је све већ одрађено и да Пинокијо баца прашину у очи Србима - изјављују како никог не тјерају на прикључење. Да, свака земља једва чека да стационира стране војнике на својој територији и тиме изгуби сувереност.

Name

РС СИЛА !!!

18.10.2017 13:14

Не пита ни РС НАТО-а ниста.. Убрзо Руска база у РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеки

18.10.2017 13:28

Добро нато казе у нато се иде добровољно а срби имају право вета на улазак у нато и то це право увијек користит јер ту нема прегласавања.

Name

Пеки

18.10.2017 13:30

Ако срби у парламенти бx казу да неце у нато то немозе нико изгласат без њиx ко мисли варасе јер да мизе босна би сутра признала косово да то срби дају.

Name

Ре

18.10.2017 13:42

Пролазим прекјуце кроз Добој на путу за Сарајево. Једино сто у РС успијева су заставе на свакој кривини. Цим предјем у Федерацију, нови путокази, фирме на сваком кораку, уредјен околис. Бас се примијети разлика.

Name

@пеки пексин

18.10.2017 13:48

Ти дијаспорац прво научи срБББски и основну граматику, клемпо један мали!

Name

ПАYО

18.10.2017 13:50

јака сила, не зна се гдје је све супље... дузни сте само за лијецење болести срца свугдје по балкану милијарде... видјецемо кад се не будете имали гдје лијецит дал сте сила или нисте...

Name

са

18.10.2017 16:11

Јеси ли ти икад погледао карту?видис ли да су око Србије и Босне све земље у НАТО савезу сто знаци да без њихове дозволе из Русије не мозе доци ни конзерва кавијара а камоли да праве базе.

Name

турбоскара

19.10.2017 09:17

Ало па јели нас Вуциц упозорио ста радимо да се ненадјемо на радару нато.Ако то несватамо добицемо по пи....ци.а тад знасе ста тад.А вуциц и Србија це се повуци као сто се Слобо повукао од Книна тако це и Вуциц од БЛ а онда це бити најбоље ко сто је Слобо рекао Мартицу а ста сад да радимо председнице кад је поцела олуја реце председник Слобо уби се и спустиму слусалицу и онда знасе ста је онда било.Е тако само пуно горе це бити са НАТО ако будемо на њиховом радару али посто смо се ми навикли курцити а Вуциц це исто реци насем предцеднику уби се тако да цемо нај,,,ти.ПАМЕТ У ГЛАВУ ДА НЕБИ ДОБИЛИ ОНО НЕСТО КУ...Ц У ЦЕЛО

ОДГОВОРИТЕ