Санација пута у селу Бијела

Без пута нема опстанка старијих на селу нити повратка младих, кажу сељаци у вишеградским сеоским подручјима.

Република Српска 18.10.2017 | 14:30
Санација пута у селу Бијела
Зато се сваке године санирају локалне саобраћајнице како би се олакшао живот домаћинстава. Ових дана санирају се путеви у селу Бијела.

Милисав Тасић још одржава велики дио имања, бави се узгојем поврћа, воћарством и сточарством. Обрадовао се што ће бити поправљен пут и до његове куће.



„Важан нам је овај пут којима је спојена Горња Бијела са Добруном, бившом жељезничком и аутобуском станицом, манастиром и продавницом али нам је најважније што ће дјеца лакше долазити аутомобилом до куће и што нам је лакше мотокултиватором довозити намирнице“, каже Тасић.

Његов комшија Милун Милекић објашњава да се „ са добрим путем лакше дише“ јер члановима старачких домаћинстава треба и љекар и поштар а нико неће да ломи аута сеоским вододеринама.

Бранислав Тасић рече да живи у Ужицу али му је срце у родном селу.



„ Сеоска инфраструктура је основа да се млађи људи враћају у село да би се бавили воћарством, пчеларством и малинарством. Не морају у њему да живе али могу да на својој земљи производе и додатно издржавају домаћинства“, говори Тасић.

Поред Бијеле, Станишевца, Велетова , Грања и Пољаница путеви ће бити поправљени и у мјесним заједницама Међеђа, Прелово и Клашник.

„ Радићемо укупно на 26 путних праваца а средства за то у износу од 120.000 КМ обезбиједила је општина Вишеград“, каже Новак Савић из предузећа „Оморика“, које је извођач радова.



(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар