Куп Кремља: 2:1 за Србе у Москви!

Ласло и Филип да, Душан не!

Тенис 18.10.2017 | 08:45
Куп Кремља: 2:1 за Србе у Москви!
2:1 за Србе у Москви.

Српски тенисери Ласло Ђере и Филип Крајиновић пласирали су се у 2. коло Купа Кремља, док Душану Лајовићу то није пошло за руком овог уторка.

Ђере је направио преокрет у мечу са италијанским такмичаром Паолом Лоренцијем и после два сата и 52 минута велике борбе прошао даље резултатом 4:6, 7:6, 6:4.

Противник у другом колу биће му победник дуела у ком ће се састати Мирза Башић и Блаж Кавчич.

Србију ће у Москви наставити да представља и Крајиновић, који је се у првом колу разочарао домаће навијаче и победио љубимца публике, Андреја Рубљова. Крајиновић је био бољи у завршницама оба сета - 7:5, 7:6 и после сат и 52 минута игре изборио дуел са Рикардасом Беранкисом из Литваније, играча који је пре тога избацио Лајовића.

Лајовић је први изашао на терене данас и - први завршио је учешће на турниру у Москви, пошто је поражен у два сета од 169. тенисера света - 3:6, 6:7. Дуел је трајао сат и 17 минута.

Куп Кремља игра се паралелно у мушкој и женској конкуренцији, али не вреднује се једнако - део је АТП Серије 250, али и WТА Премиер серије, која је еквивалент мушким Мастерсима.

Титулу у мушкој конкуренцији брани Пабло Карењо Буста, који је и ове сезоне постављен за првог носиоца, а налази се на 11. месту на АТП листи.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар