Нови докази који терете Тодорића

Бивши члан управе "Агрокора" Мислав Галић на данашњем саслушању у Жупанијском државном тужилашту у Загребу понудио је истражиоцима документе којима директно терети бившег власника овог посрнулог концерна Ивицу Тодорића.

Регион 17.10.2017 | 11:04
Нови докази који терете Тодорића
Галићев бранилац Дубравка Крлец каже да је њен клијент изнио одбрану и да је одбацио оптужбе да је учествовао у доношењу финансијских одлука с обзиром на то да сједнице управе "Агрокора" нису одржаване.

Она је навела да је Галић у склопу своје одбране предао документ из којег произилази да је Ивица Тодорић био задужен за доношење финансијских одлука у "Агрокору", преносе хрватски медији.

Осим Галића, пред истражиоцима загребачког Жупанијског државног тужилаштва јутрос су испитани и други осумњичени у случају "Агрокор".

Истрагом је обухваћено 15 лица, а јуче је ухапшено њих 12, док чланови породице Тодорић, оснивач "Агрокора" Ивица Тодорић и његови синови Анте и Иван, за сада нису доступни хрватским институцијама и сви се налазе у иностранству, односно у Лондону.

Ухапшени су углавном бивши чланови управе или надзорног одбора у "Агрокору", а међу њима је и зет Ивице Тодорића, Хрвоје Балент, као и двоје запослених из ревизорске куће "Бејкер Тили" која је радила ревизорске извјештаје за посрнули хрватски концерн.

Јутрос је први испитан Дамир Куштрак, бивши члан управе "Агрокора", једини члан бившег руководства којег је ванредни повјереник за "Агрокор" Анте Рамљак узео за савјетника, а потом и бивши члан "Агрокорове" управе Пирушка Цањуга.

Куштрак и Цањуга су негирали кривицу, оспоравајући тврдње тужилаштва да су имали везе са домошењем финансијских одлука у концерну.

На испитивање су стигли и некадашњи чланови управе "Агрокора" Томислав Лучић и Љерка Пуљић, а након њих требало би да буде испитан и Иван Црњац, чији адвокат каже да ће се он највјероватније бранити ћутањем.

Одбрана очекује да ће тужилаштво након испитивања за све осумњичене затражити истражни затвор.

Хрватски МУП је саопштио раније да се против свих ухапшених планира подношење кривичне пријаве Жупанијском државном тужилаштву у Загребу због кривичних дјела злоупотребе повјерења у привредном пословању, фалсификовања службене исправе и повреде обавезе вођења трговачких и пословних књига.

Акција у случају "Агрокор" почела је јуче рано ујутру уласком полиције у Кулмерове дворе, резиденцију породице Тодорић. На мети истраге су особе које су биле на челу "Агрокора" прије него што је посрнули концерн преузела ванредна управа.

Управа "Агрокора" је до доласка ванредног владиног повјереника Анте Рамљака имала седморо чланова, а на врху је био Ивица Тодорић као предсједник, а његов старији син Анте био је потпредсједник.

Оснивач "Агрокора" Ивица Тодорић поручио је путем свог блога да ће бити доступан хрватским правним институцијама и оцијенио да се против њега води политички процес.

Ванредни повјереник за "Агрокор" Анте Рамљак поднио је прошле седмице кривичне пријаве против одговорних у посрнулом концерну због тога што су током ревизије финансијског извјештаја уочене рачуноводствене неправилности.

Ревидирани финансијски извјештај за "Агрокор групу" и "Агрокор д д" показао је да се претходних година приказивала добит, а да је компанија била милијарде у губитку.

Извор: Срна

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ап

17.10.2017 09:15

Појео вук магарца или тресла се гора родио се миш.То је резултат свих акција,па и ове.Лола збрисао на вријеме са кешом наравно уз велику помоћ ВЛАСТИ.Јадан народ мисли " Е сад ће он видјети " .Све у свему једна лијепа представа за свакодневна трачања по новинама и портралима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тодориц Само Лупа ,

17.10.2017 09:50

Хрватску завио у црно ,и осрамотио је у свијету

Name

МИКА

17.10.2017 11:29

А милорад?????

Name

ув.зрак

17.10.2017 09:17

Имамо ми насег тодорица у бакинцима. питање дана кад це да одлепрса

ОДГОВОРИТЕ
Name

кмкок

17.10.2017 10:05

Кад прикупи јос мало кеша...

Name

Ув

17.10.2017 10:37

Има он висе од Тодорица.Само сто је Тодориц много много постенији

Name

Каскадери

17.10.2017 12:09

Има Тодорић довољно финанцијских каскадера који ће падати у мјесто њега и према томе ове истраге су бесмислене!!!

ОДГОВОРИТЕ