Терзић: Улажемо 5.500.000 евра у ''Маракану''!

Амбициозни планови генералног директора Црвене звезде!

Фудбал 18.10.2017 | 23:00
Терзић: Улажемо 5.500.000 евра у ''Маракану''!
Амбијент у Љутице Богдана годинама није био овако позитиван. Еуфорија се осећа на сваком кораку, посебно пред долазак Арсенала (четвртак, 20.45) о чијем скалпу у Лиги Европе маштају (што јавно, што тајно) стотине хиљада навијача српског вицешампиона.

Звезда се покренула. Финансије - оно што јој је била рак-рана годинама - сада су један од највећих адута овог клуба, толики да се увелико најављују велике инвестиције пре свега у инфраструктуру.

"Требало је вратити у живот девастирану средину. Клуб у којем се сваке године повећавао дуг и који је био у очајном стању. Годинама није ни ексер закуцан у Маракану. Све то запало је овом руководству, да копа и уради рударски посао. Требало је враћати дугове, радити нешто ново и тражити новац за текуће пословање. Многи ме питају што то потенцирам? Зато што ми онемогућава да радим. Таман зарадимо неки новац, ЦАС наложи да менаџеру Ћаласану исплатимо 2.000.000 евра. Или 6.000.000 Агробанци што нам одраније потражују на име камата и позајмица. За тај новац смо могли да направимо халу. А као шлаг - ваљало је и побеђивати. И ми то све стижемо и завршавамо. Направили смо добар посао", истиче Терзић у интервјуу за Блиц.

Први човек црвено-белих напомиње да је клуб финансијски консолидован.

"Спортски резултат је генератор свих прихода. И жао ми је што сам изгубио прву годину у Звезди. После резултата долазе и приходи, што смо ове године и направили. Афирмација младих играча, приходи од УЕФА, а све се то наместило уласком у Лигу Европе. Сад је много лакше правити новац. Лакша је наша позиција у преговрима са спонзорима, као и формирања цена играчима. Није исто када се продаје фудбалер из Лиге Европе или када покушаша да га продаш из блата наше лиге. Клуб је за две године приходовао 50.000.000 евра - 30.000.000 од трансфера, 6.000.000 од УЕФА бонуса, 4.000.000 од улазница, 8.000.000 од Гаспрома, 2.000.000 од Телекома. Све потпуно легално функционише, нема ништа у сивој зони. Скоро 10.000.000 евра смо уплатили у буџет Србије. Сада смо као фирма која може сама да послује", тврди Терзић. 

Најављује Звездан и нова улагања у инфраструктуру.

"Првобитно смо одовјили 1.500.000 евра за омладинску школу, па ипак то ће прећи на 2.500.000 евра. Направићемо два терена са вештачком подлогом, и један са природном травом за омладинску школу, покривене трибине, подићи ћемо рефлекторе, саградити интернат, као и халу. То је још 1.000.000. После меча са Келном урадићемо реконструкцију западне трибине. Она мора да добије нови облик јер је циљ да привучемо Београђане. Схватили смо да морамо да понудимо народу нешто ново и подигнемо комфор, да навијачи навикну да дођу да долазе да гледају Звезду, а не њене противнике." 

Уз подсећање да је преполовио дуг од 53.000.000 евра, Терзић најављује и амбициозан зимски прелазни рок на Маракани.

"Ако Бог да са тренером Милојевићем ће стићи и Лига шампиона следеће године. Одбијали смо милионске понуде за наше играче - Боаћија, Кангу, Доналда, Срнића. Сматрали смо да је обавеза да обрадујемо звездашку јавност. И исплатило се, после 10 година Звезда се пласирала у Лигу Европе. Од продаје морамо да живимо и спремни смо на све одласке. Циљ је из сваког прелазног рока изаћи јачи него што смо били, а да зарадимо. То није лако.", закључује Терзић.

Милојевића чека бланко уговор, само да упише цифру! Терзић хоће да награди тренера Црвене звезде!

Нико у Црвеној звезди не спори да је за велике успехе ове сезоне један од најзаслужнијих тренер Владан Милојевић. Велико поверење ужива шеф стручног штаба, и то не само међу навијачима већ и код клупског руководства које жели да га награди.

И то конкретно - новим уговором.

"Милојевић има бланко уговор на столу. Само нека упише цифру. Нико није очекивао да ће Звезда да игра тако одважно са свим противницима. Шеф је тај који је дао енергију и своје самопоуздање преноси на играче. Никада нећу да заборавим како је играчима пред кључни меч са Краснодаром на Маракани рекао: 'Подавићемо их'. Искрено, то је рекао и ми смо их пребили и надтрчали", истиче Терзић у интервјуу за Блиц.

Подсетимо, Владан Милојевић је овог лета потписао једногодишњи уговор са црвено-белима. Сигурно је да би нови важио на више од једне сезоне, па би и навијачи били спокојни јер би тренер био дугорочно везан за црвено-беле.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јоја

19.10.2017 06:03

Домацински, свака цаст, ако је све тако.

ОДГОВОРИТЕ