Дјечак украо аутобус у Нишу

Дечак (12) украо аутобус и возио га по целом Нишу! Полиција га зауставила тек након 6 километара, а његова реакција је за филмски сценарио.  

Србија 16.10.2017 | 22:14
Дјечак украо аутобус у Нишу
Један дванестогодишњи Нишлија изазвао је јуче праву сензацију јер је украо аутобус и возио га по читавом граду као прави професионалац, све док га није зауставила саобраћајна полиција.

Иако се кретао најпрометнијим саобраћајницама, малишан није "закачио“ ни пешаке ни друга возила, па је украдени аутобус без огреботине враћен власнику.

Овај несташлук, који је могао скупо да кошта и возача и друге учеснике у саобраћају, проћи ће без казне јер су деца млађа од 14 година потпуно кривично неодговорна.

Како Телеграф.рс сазнаје, несвакидашња крађа догодила се у недељу нешто после 12 сати у Београдској улици, у близини главне аутобуске станице. Дечак се ушуњао у аутобус пожаревачког превозника "Аррива“, упалио мотор и кренуо у "променаду“.

Шеф нишке пословнике овог превозничког предузећа Срђан Цекић, признаје да се шокирао када је сазнао ко им је украо аутобус. Возило је било паркирано у Београдској улици одакле је требало да уђе на аутобуску како би кренуо за Пожаревац. У њему није било ниједног путника, а возач је изашао на паузу до поласка на пут. Малишан је то искористио, дошуњао се до возила и на силу отворио средња врата. Ушао је у аутобус и упалио га кључевима који су били у брави. Према мојим сазнањима возио је пет, шест километара, док није заустављен - прича Цекић.

Додаје да је право чудо да аутобус није оштећен с обзиром на то да је њиме управљало дете и то кроз веома фреквентне саобраћајнице.

- Срећни смо и због аутобуса, али још више због тог детета. Важно нам је да је оно живо и здраво, јер би стварно било страшно да је настрадало због несташлука - истиче Цекић.

Како сазнајемо, дечака је патрола саобраћајне полиције зауставила у Хиландарској улици с обзиром на то да им је било чудно то што се аутобус нашао на том месту где није рута јавних превозника.- Полицајци су се шокирали када су видели да из аутобуса излази дете. Малишан им је мирно пришао, полиција га је одвела родитељима а аутобус је враћен власнику - кажу наши саговорници из истраге.

С обзиром на то да крадљивац има само 12 година, уместо кривичне пријаве, полиција је само упутила обавештење о догађају Вишем јавном тужилаштву.

За сада нема информација где је и како малолетник стекао возачко знање. Једино што се зна да је реч о детету без родитељског старања о коме брине хранитељска породица.

(Телеграф)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Видимо

16.10.2017 23:06

Ма сигурно је нешто у роду Писоњи и Жуги

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

16.10.2017 23:34

Еееее... ста нам видеоигрице уцинисе пд дјеце ! :-) :-) :-) :-) :-) :-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мафија

17.10.2017 04:25

Па да ми смо сви од малих ногу на Милета Луковица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

све у своје вријеме

17.10.2017 15:23

Још увијек је он дијете и још је млад за тога. Сад му је још увијек мјесто у школи. Ако га то интересује кад буде пунољетан нек онда полаже за возача аутобуса па ако то успије кад буде пунољетан нек онда ради као возач аутобуса.

ОДГОВОРИТЕ