Косовски вирус напада Европу!

Социјалиста Дејан Раденковић у интервјуу за Српски телеграф каже да ће косовски вирус да нападне управо оне земље које су прве прогласиле независност јужне српске покрајине! Члан Председништва СПС предвиђа да ће Каталонија бити само прва у низу европских држава у којима ће сепаратизам изазвати хаос, што ће бити казна за њихово лицемерје.

Србија 16.10.2017 | 18:08
Косовски вирус напада Европу!
- Каталонија је директна последице "косовског решења", које је наметнула међународна заједница. На Косову је отворена Пандорина кутија, показали су да може група људи да дигне устанак, да етнички очисти територију, да заплени имовину и да јој међународна заједница даје војну, политичку, финансијску и сваку другу подршку- , рекао је Раденковић.

Он каже да ће косовски вирус да инфицира сепаратистичке покрете и у земљама које су прве признале самопроглашену независност Косова. "Надам се да ће се Шпанци и Каталонци договорити пре него што узму оружје", рекао је он.

Додаје да се Европа, када је Косово у питању, понаша лицемерно, као да не постоји међународно право.

"На европском путу Србије стално поставља Косово као препреку. Питам се како ће ЕУ реаговати ако се каталонски или косовски сценарио понове у Немачкој или Француској", рекао је Раденковић.

Осврћући се на стање у Србији, он каже да се у Србији догодила приватизација која је опустошила привреду, хиљаде радника оставила на улици.

"Један слој људи се енормно обогатио, један слој је принуђен да копа по контејнерима. СПС није одговоран за приватизације, али је одговоран због тога што није инсистирао на реформама које би смањиле социјалне разлике. СПС је странка која окупља способне и младе људе. Све је више младих и треба им дати шансу. Дачић је председник странке и он је млад и чекају га озбиљни задаци на страначком и државном нивоу", рекао је он.

На питање да ли СПС треба да изађе самостално на градске изборе, одговара да  је Београд велико градилиште и развија се брзим темпом.

"Српска напредна странка и Социјалистичка партија Србије показале су да успешно могу да воде престоницу. Председници наших партија ће проценити да ли коалиција треба да буде предизборна или постизборна", рекао је Раденковић.

Он је мишљења да опозиција нема много шанси на изборима у Београду.

(БН/Република)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Пендула

16.10.2017 16:11

Како Косово каки бакраци , забе и бабе опет !

ОДГОВОРИТЕ
Name

@блбл

16.10.2017 16:24

Да ето Каталонци цекали Косовску независност па се сјетили да и они тразе независност.Косовски сценариј не мозе бити у Њемацкој или Француској зато сто су то једнонационалне дрзаве.З Косово и његову независност сте управо ви СПС криви,васом политиком Милосевица је Косово Дрзава,сад тразите вирусе и неке бајке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.10.2017 17:39

Медједе прво сконтас да је твој алија био у затвору због исламске босне, не милосевиц због велике србије.даље ви сте били ти који сте напали јна а не милосевиц вас.због васе политике висе нема ни босне нити це је бити.И гледај свој тор а не тудју дрзаву.

Name

Медједе

16.10.2017 18:46

Албанци на Косову и Метохији су роварили и за вријеме Тита док је овај био зив и послије његове смрти,осамдесетих година.

Name

Хисторy Цханел

16.10.2017 19:23

Нај залосније је сто људи немају благе везе са Историјом а коментарису.Отвори мало књигу па процитај ста су све Французи и Нијемци имали у прослости у својим данасњим дрзавама.Само треба неко да их потакне и ти сукоби из прослости зацас испливају на поврсину.Као код нас.

Name

Е ти знас

16.10.2017 16:43

Е ти знас.Бас.Опет експерт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све буде и продје

16.10.2017 18:46

Косово нема никакве везе са НАТО вирусом . Слуцајно је упао у ову игру . Моц запада опада а онисе Тога немогу никако да ослободе. То јест они се сматрају градјанима првог реда а сви остали су друга или треца класа.Наравно дасве има свој поцетак и крај .Даби сацували своју моц свиме се слузе али нису рацунали да це мецка заиграти и у њиховом двористу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питам се

16.10.2017 19:08

Има ли овај стручњак основну школу редовно завршену? За остало знамо да је купио дипломе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

доста

17.10.2017 13:30

Кад је било НАТО-бомбардовање 1999.године кукали смо: "Шта ће сад и ово? Доста нам је што смо имали наш рат 1992-1995"!

ОДГОВОРИТЕ