''Ћиро д' Италија''!

Невероватна форма голгетера Лација крунисана головима и великом победом над Јувентусом протеклог викенда.

Фудбал 16.10.2017 | 16:15
''Ћиро д' Италија''!
Када га год отпишете он се врати још јачи, када одигра сезону без голова већ у следећој голгетерски начисто полуди. То је Ћиро Имобиле! Најбољи италијански нападач у овом тренутку и човек због којег су фудбалски фанатици на „чизми“ шампионску трку у Серији А почели популарно да називају – Ћиро д' Италија!

Чак и када су га као голобрадог момка отписали у Јувентусу он није одустајао, свој пут је прокопао у Серији Б и дресу Пескаре и онда експлодирао у Торину. Да може да игра само у Италији показао је у дресовима Борусије из Дортмунда и Севиље, а онда је пољуљаног самопоуздања стигао у Рим и тамо достигао форму каријере.

На Нескоплави дрес и ситем игре који форсира Симоне Инзаги се адаптирао експресно, прошле сезоне је постигао 23 гола у Серији А на 36 утакмица, али се права експлозија догодила на почетку актуелног шампионата. Прво девет голова на седам утакмица, плус два у Суперкупу Италије када је отео трофеј Старој дами на римском Олимпику, а онда још два за велики скалп Јувентуса у Торину.

„Уживам са својим саиграчима, изузетно је ово што смо успели до сада. Ја сам нападач, мој посао је да убацим лопту у мрежу и велико ми је задовољство да играм. Ова победа представља велико достигнуће, Јуве је на свом терену није био побеђен 57 утакмица, тако да је ово што смо урадили изузетно. Ово је за нас велики помак у погледу морала и самопоуздања. Знали смо да имамо квалитет, само смо морали да се подигнемо у смислу менталитета“, рекао је Имобиле.

Лацио је његов повратак платио нешто мање од 10.000.000 евра. У том тренутку многи су сумњичаво гледали на тај потез, с обзиром да му је каријера била у великом паду. Стигао је као замена за искусног Мирослава Клосеа, али је постао далеко више од замене.

У овом тренутку од момка рођеног у предграђу Напуља на листи играча који конкуришу за Златну копачку Европе налазе се само Алберт Проса из естонског Талина и Радамел Фалкао из Монака. Ипак, Естонац ће врло брзо пасти са врха, без обзира што је постигао 26 голова, јер се тамошње првенство завршава за две недеље, па ће у нонкуренцији остати само играчи из ТОП 5 лига. Фалкао је постигао 12, Имобиле 11, баш као и Лионел Меси, а потом следе Пауло Дибала и Пјер Емерик Обамејан са по 10 постигнутих погодака. Икардии Левандовски са дали по девет.

Лацио је у ову сезону ушао потпуно из другог плана, у сенци великих амбиција Интера и Милана, односно прошлогодишње тројке Јувентуса, Роме и Наполија, али се сада у италијанском фудбалу о римском клубу причао као озбиљном кандидату за излазак у Лигу шампиона. Уколико Небескоплави у својим редовима буду имали оваквог Имобилеа тај циљ ће бити и те како достижан.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар