Лукаку: Кад сам га дао Реалу, могу свакоме!

"Сада играм у тиму који хоће да побеђује против великих ривала", поручује нападач Јунајтеда након још једног ћорка на Енфилду.

Фудбал 16.10.2017 | 15:45
Лукаку: Кад сам га дао Реалу, могу свакоме!
Енглески медији су брзо изгубили стрпљење за Ромелуа Лукакуа. Можда зато и што је плаћен 85.000.000 евра Евертону прошлог лета, али нападачу Манчестер Јунајтеда се замера на недостатку голова против клубова из “велике шесторке” Премијер лиге.

Статистика је јасна - Лукаку је постигао само 15 голова на 57 мечева против Арсенала, Челсија, Ливерпула, Манчестер Ситија, Манчестер Јунајтеда и Тотенхема, али има објашњење за то.

“Знам да су очекивања велика и да се саиграчи и навијачи уздају у мене. Када сам био у Евертону, ми смо у утакмице улазили с другачијим планом, посебно на оним мечевима на којима нисмо играли на победу, па се и нисмо трудили да нападамо и стварамо шансе. Сада играм у тиму који хоће да побеђује против великих ривала и очекујем да ће се ситуација променити”, каже Лукаку.

Снажни Белгијанац подсећа да је већ погађао мрежу у дресу Јунајтеда против великих тимова, рецимо Реал Мадрида у Суперкупу Европе у августу у Скопљу.

“То је била утакмица на којој су се многи запитали да ли ја могу да постигнем гол? Та утакмица ме је ослободила било каквог страха. Многи нападачи промашују велике прилике, још веће него ја, али увек се потеже питање 'Ром ово, Ром оно'. То је стандард који сам поставио самом себи. То је нешто што се догађа у фудбалу и потпуно сам миран због тога”, истиче Лукаку.

Од доласка из Евертона у Манчестер Јунајтед овога лета, Лукаку је постигао 16 голова на 13 утакмица за клуб и репрезентацију Белгије.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар