ПЛ: Од шампиона ни трага, ни гласа!

Изабраници тренера Шекспира су у првих седам кола остварили само једну победу, и то још средином августа на домаћем терену над новајлијом Брајтоном.

Фудбал 16.10.2017 | 15:15
ПЛ: Од шампиона ни трага, ни гласа!
Последњи сусрет осмог кола енглеске Премијер лиге доноси нам окршај тимова који се налазе у паду форме, с тим да се гости из Бирмингема, захваљујући победама у прва два кола, и даље налазе у средини табеле, тачније на 10. месту, док је Лестер тек 17. и тренутно има четири бода мање од Вест Бромвича. Прошлосезонски двобоји окончани су тријумфима гостију, а није наодмет поменути да ВБА није поражен на протеклих осам гостовања Лисицама, рачунајући сва такмичења.

Ипак, сада у табору скорашњег шампиона и не помишљају на тако нешто, с обзиром на то да се налазе у опасној зони и у наставку првенства им је сваки бод заиста од велике важности. Наиме, изабраници тренера Крејга Шекспира су у првих седам кола остварили само једну победу, и то још средином августа на домаћем терену над новајлијом Брајтоном, док су у преосталих шест наступа уписали чак четири пораза и два ремија, тако да дефинитивно имају императив резултата у окршају са Вест Бромом.

Додуше, тим са Кинг Пауер стадиона је ове сезоне остварио и две победе у Лига купу - над Шефилд Јунајтедом и Ливерпулом, што само говори да и даље поседује одређени квалитет - али за нешто бољи пласман у првенству потребно је још више спортске дрскости и залагања. А нешто слично се и очекује у мечу с гостима из предграђа Бирмингема, без обзира што Лестеру и даље фале повређени штопер Роберт Хут и везиста Мати Џејмс.

Екипа с Хоторнса је после доброг отварања сезоне и избацивања нижелигаша Акрингтона из Лига купа, запала у малу кризу, па је у пет првенствених наступа освојила само још три бода. Потом је Вест Бром на свом терену поражен од Манчестер Ситија и завршио учешће у поменутом куп такмичењу.

Врећице су на страни поражене од Брајтона и Арсенала, тако да ће сада против Лестера морати да покажу много бољу партију ако желе да избегну и трећи узастопни пораз у гостима. Што се тиче проблема с изостанцима, ван строја је само повређени нападачНасер Чадли, док су под знаком питања ровити везњака Џејмс Морисона и нападач Хал Робсон-Кану.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА - 8. КОЛО

Субота
Ливерпул - Манчестер Јунајтед 0:0

Барнли - Вест Хем 1:1 (0:1)
/Вуд 85 - Антонио 19/

Кристал Палас - Челси 2:1 (2:1)
/Аспиликуета 11аг, Заха 45 - Бакајоко 18/

Манчестер Сити - Стоук 7:2 (3:1)
/Жесус 17, 55, Стерлинг 19, Д. Силва 27, Фернандињо 60, Сане 62, Б. Силва 79 - Дијуф 44, Вокер 47аг/

Свонси - Хадерсфилд 2:0 (1:0)
/Абрахам 42, 48/

Тотенхем - Борнмут 1:0 (0:0)
/Ериксен 47/

Вотфорд - Арсенал 2:1 (0:1)
/Дини 71пен, Клеверли 90+2 - Мертезекер 39/

Недеља
Брајтон - Евертон 1:1 (0:0)
/Нокар 82 - Руни 89 пен/

Саутемптон - Њукасл 2:2 (0:1)
/Габијадини 49, 75 - Хејден 20, Ајозе Перез 51/

Понедељак
21.00: Лестер - Вест Бромвич Албион 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар