„Сарадња земаља изузетно важна“

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је Србија спремна за одржавање трилатералног састанка представника Србије, Хрватске и БиХ који би, како каже, можда био и најважнији за наше земље, али и за цијели регион Западног Балкана.

Србија 16.10.2017 | 11:51
„Сарадња земаља изузетно важна“
Тај сусрет би, каже Вучић, довео до много важнијих и конкретнијих рјешења о бројним политичким, економским и социјалним питањима.

"Србија је спремна за одржавање тог састанка на било ком нивоу, председника, односно председавајућег Председништва БиХ или на нивоу влада, односно Савета министара", рекао је Вучић на заједничкој конференцији за новинаре са председавајућим Предсједништва БиХ Драганом Човићем.

Вучић је поручио да је БиХ један од најзначајних спољнополитичких партнера Србије.



Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да су односи Босне и Херцеговине и Србије кључ за очување мира и стабилности на Западном Балкану и кључ за другачију и бољу будућност грађана обје државе.

Такође, рекао је да су односи Србије и Републике Српске конкретни и конкретизовани, да Србија поштује територијални интегритет БиХ, и територијални интегритет РС у оквиру БиХ, али и да му је жао што има оних који имају негативан однос према нечему што нису ни видјели.

Вучић је казао да је на састанку пренио да за Србију није била нимало лака пресуда Суда БиХ да се ослободи Насер Орић за ратне злочине, пошто у Србији постоје, како је рекао, живи људи који су присуствовали извршењу злочина.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић изјавио је да се нада да ће ускоро бити уговорен трилатерални састанак Србије, Хрватске, БиХ, како би се градила отворенија сарадња на три простора и додао да треба историју оставити иза себе да не буде препрека за будућност.

Он је нагласио да ће бити још састанака представника Србије и БиХ прије 6. и 7. децембра када је најављена узвратна посјета Србији.

“Код нас у БиХ се одлуке спорије доносе него код вас у Србији, али то неће умањити оно што смо ставили у план. На оваквим састанцима убацићемо договоре и да отворена питања остављамо иза себе у историји”, рекао је Човић након састанка са предсједником Србије.

Он је нагласио да очекује да експертски тим Београда понуди рјешења о питању спорних граница Србије и БиХ, како би до сусрета 6. и 7. децембра договор могао да се парафира.

“Ми у БиХ имамо мноштво проблема. Вјерујем да помоћ предсједника Србије може бити значајна када је у питању наш европски пут, да многе ствари у ходу уклонимо”, нагласио је он.
 
Извор: БН/Агенције

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

борац

16.10.2017 09:58

Цовиц баталио Бају сад је у кооперацији са Вуцицем паметан потез.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исправак

16.10.2017 11:15

Баја га послао као свог члана Предсједништва да се усагласи акција "Суд".

Name

Лажно Име

16.10.2017 11:19

Гријешиш,Додик помогао увези Пељешког моста овај ће узвратити око границе Босна-Србија а примају Босанске плате и успут пљачкају свој народ. Лоповска посла. Тако це они без економског програма владати још много година и година.

Name

Србин

16.10.2017 11:39

какве босанске плате?!! колико има босанаца на задњем попису, толико има и босне

Name

Лука

16.10.2017 11:53

Доста нам је висе лази и превара од Цовица.

Name

ре србин

16.10.2017 12:14

Питај Зељку видис да се копрца да добије Кредит а немозе без Босне ниста...

Name

Лажно Име

16.10.2017 12:20

Глупо ми да објасњавам али ево, живе у Босни и Херцеговини(медјународно признатој држави) у којој убиру плате,пулс оно покраду од вас којима обећавају немогуће(независност)! Обећавају немогуће јер су неспособни за економију,па им једино остаје да лажу и обмањују... Јасније?

Name

харе

16.10.2017 11:30

Само прице вец 25 год.

ОДГОВОРИТЕ
Name

попара

16.10.2017 11:47

БиХ је била испред Србије "на еуропском путу"до 2006 године када је Додик досао на власт у РС-у.Он је добио упуства да све стопира и Србија е пестигла БиХ.Добила је стотине милона из фондова које би ми добили.То сви знају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњак

16.10.2017 12:30

То и мала дјеца на грани знају.

Name

Вуцицу

16.10.2017 11:50

Сто кријес онога који је оптузен за Тузлански капију? Ако није крив засто се крије по Србији а ви га ститите?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

16.10.2017 12:43

Преобукли га у баку и продаје јаја на пијаци..добила је и лицну карту на Нованка Дабиц-Дјукелиц.

Name

Турбоскара

16.10.2017 13:05

Па и ориц се сетао по београду.А казе вуциц има зиви људи који су присуствовали злоцину орица и да је та пресуда теска за србски народ а није ниста урадио да свједоце иако је водеци играц у региону.И по којо пут казе да Србија признаје бих и њен интегритет као и интегритет РС У ОКВИРУ ГРАНИЦА БИХ.па о каквом отцепљењу и припајању са Србијом се говори.А овде се незна ко кога офира или цовиц вуцица или обратно.

Name

истина

16.10.2017 11:51

човић је један од највећих манипулатора коме је исти циљ као и додику, а то је остати на власти. То су људи које је брига за народ, прво су били преговори са додиком, сада мало плакања вучићу, бакир је имао са њим коалицију током 90-их, ал му је забио нож у леђа са херцег-босном, сада гледа било како да се приклони српској страни јер успоставом добрих односа између бошњака и срба и човић и додик НЕСТАЈУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда

16.10.2017 12:24

па да ли је могуће да канцеларија председника Србије се не одазива на позиве баје додика, па овај шаље свог члана председништва (пошто баја не признаје Иванића), а овај поставља питање, па председниче Вучићу шта је проблем, ђе запело, баји требају паре и подршка, иначе .....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драго

16.10.2017 13:42

Додиков преседник са Вуцицем

ОДГОВОРИТЕ