Маринковић: ОНА тројка о таблу је чиста срећа!

Играо сам партију каријере у Задру! "Не знам баш за 30 поена на сваком мечу и да ли то могу да обећам, али трудићу се да сваки пут будем близу тог нивоа", поручује првотимац Парног ваљка.

Кошарка 17.10.2017 | 10:30
Маринковић: ОНА тројка о таблу је чиста срећа!
Локал патриоте какве јесу, Задрани имају једну изреку која дословце каже: Бог је створио човека, а Задар кошарку. А Партизанов Вања Маринковић је у једном од храмова кошарке на просторима бивше Југославије одиграо партију каријере и убацио 33 поена. Чим је крочио на паркет хале Крешимир Ћосић бек црно-белих почео је да засипа кош домаћина и није се зауставио буквално до последњих тренутака када је сирена означила тријумф Партизана.

"Може се рећи да ми је ово партија каријере. До сада, наравно... Ипак, мислим да је ова победа значајнија за екипу, поготово што смо сезону на Јадрану отворили са два пораза у Скопљу и Бару. Уосталом, увек је било важно добити Задар на страни. Надам се да ћемо ући у серију победу у регионалном такмичењу", рекао је Маринковић на почетку разговора за МОЗЗАРТ Спорт.

Он каже да је Еврокуп у овом тренутку у другом плану, али већ у среду Београђане очекује нови изазов у том такмичењу.

"Што се тиче Еврокупа, он нам није приоритет, али видећемо како ће се развијати ствари. У среду нам у Пионир долази Лијетувос Ритас, то је искусна екипа која већ десет година игра Евролигу или Еврокуп. Даћемо све од себе видећемо за шта ће то бити довољно."

Маринковић каже да му се у суботу увече све "наместило"

"У сениорској конкуренцији нисам до сада овако добро шутирао. Стварно ми се све отворило. Имао сам и мало среће у финишу утакмице."

Она одлучујућа тројка са девет метара о таблу није знање?

"Такав шут о таблу не може да буде знање (хаха). То је срећа."

Црно-бели су у једном тренутку у трећој деоници имали и 14 поена вишка, али је опет практично одлучивала једна лопта.

"Имали смо их током целе утакмице, стално смо водили, требало је мирније да завршимо утакмицу. Међутим, очигледно да тако играмо од почетка сезоне."

Задрани су и овај пут показали да их долазак најтрофејнијег српског клуба посебно мотивише.

"Задар је увек мотивисан кад долази Партизан. Имали су и неки отворени тренинг са навијачима пред меч. Имам солидан учунак тамо, по две победе и пораза. И колико се сећам, све су утакмице биле на једну лопту."

Према његовим речима, простора за велики напредак у игри целог тима итекако има.

"Верујем да ћемо у Јадранској лиги играти боље из меча у меч и циљ нам је да се боримо за место у врху, макар да будемо четврти. Свесни смо да ће то бити тешко, ту су Звезда, Будућност, Цедевита, али и Мега."

Маринковић истиче и да су се Американци Најџел Вилијамс Гос и Патрик Милер добро снашли у новој средини, а доста очекује и од центра Самарда Самјуелса који би у понедељак требало да се прикључи екипи.

"Задовољан сам како смо се уклопили и како се странци адаптирају. Мада, јасно је да је и њима потребно још времена да се навикну. Биће све то још боље. Самјуелс би требало да буде озбиљно појачање. Знамо где је све играо, својевремено је био међу пет најбољих центара у Европи."

Многи садашњи и бивши саиграчи су му честитали на сјајној партији путем друштвених мрежа.

"Хечер и Робинсон су се јавили да честитају, драго ми је што прате Партизан иако више нису у клубу. Наравно, Новицина честитка је веома значајна. Сви знају ко је он и шта значи за Партизан."

На крају разговора, Маринковић није желео да се бави прогнозама и олако даје обећања.

"Не знам баш за 30 поена на сваком мечу и да ли то могу да обећам, али трудићу се да сваки пут будем близу тог нивоа", закључио је Маринковић.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар