Приштини не иде све по плану

Министар спољних послова и први потпредсједник Владе Србије Ивица Дачић сматра да Приштини не иде све по плану и да је битно да Србија оствари директан контакт са предсједником САД Доналдом Трампом.

Србија 15.10.2017 | 11:31
Приштини не иде све по плану
"Очигледно је да приштинским лидерима не иде баш онако како су планирали. Они мисле да су свој посао завршили, да нема више потребе да праве било какве компромисе. Довољно је да се појаве и - ето - сви ће да гласају за њих", рекао је Дачић гостујући на "Пинку".

Он наводи да се слика промијенила, да Косово више није миљеник међународне заједнице, а да се на Србију више не гледа као на "лоше момке".

Према његовим ријечима, разлог због чега је Косово одустало од чланства у Унеску и Интерполу није ни због каквог договора, већ зато што нису имали већину.

Турска неће престати да подржава Косово, али то неће бити једноставно као што је до сада било, наводи Дачић, додајући да се на Косову, у Албанији и у Босни и Херцеговини налазе "они" против којих се бори предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоан.

Дачић наводи да би се пропустила велика шанса, ако се не оствари директан контакт са предсједником САД, Трампом.

"Србија може да види боље односе са Америком само ако се фокусира на Трампа и његови администрацију. Кад то кажем, мислим на Тилерсона и Пенса, не на Стејт департмент, зато што у Стејт департменту и даље раде људи који су писали све што се догодило у протеклих 20 - 30 година.

Они неће променити своје мишљење ни за јоту. Они и даље мисле да су за све у праву и ако се сада не уради нешто диектно са новим америчким председником, мислим да ћемо изгубити велику, велику шансу", рекао је Дачић.

Он је оцијенио и да је за Србију важно остваривање личних контаката, да што више људи долази у Србију, као и да је неопходно да се одржавају контакти са другим државама и да се те земље обилазе.

(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

БОБА

15.10.2017 09:43

МИ СМО ВИДЈЕЛИ ДА СИ ТИ УСПОСТАВИО НАЈ ДИРЕКТНИЈИ КОНТАКТ КАД СИ МУ ПРИШАО И ПОКАЗАО НАТПИСЕ У СРБИЈИ О ЊЕМУ. ТО НЕ МОЖЕ СВАКО АЛИ ПОСТАВЉА СЕ ПИТАЊЕ ДА ЛИ ЈЕ ТО СКРЕТАЊЕ ПАЖЊЕ МЕДИСКИ НА ТЕБЕ .ТУ ЈЕ СРБИЈА НЕ ПРИМЈЕТНА.ОН ЈЕ САМО ЗАПАЗИО ТЕБЕ КАО ПОЈЕДИНЦА.ТАКО РАДЕ ПРАВИ ЉУДИ .НАРОД НЕ КА ПОСМАТРА .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

15.10.2017 10:09

Србији је потребна минимална плата од 500 € а просјецна од 700,800 . Све остало је млацење празне сламе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

самy

15.10.2017 10:41

Приштини што не полази за руком ви им завршите уз неку напојницу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикси

15.10.2017 14:31

Е вала баш то!!! Браво за кратку и јасну мисао!

Name

ННН

15.10.2017 12:32

Прицајте ви и паламудите ста хоцете! Косово је независна и суверена Дрзава!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wалтер

15.10.2017 13:41

Кога господин Дациц фолира Косовоје Суверена Република медународно признато .

ОДГОВОРИТЕ