Лако ти је било Меси, кад су Еквадорци били мамурни!

Петорица суспендованих, међу њима и Валенсија! Триколори се проводили уочи пораза од Аргентине.

Фудбал 16.10.2017 | 19:00
Лако ти је било Меси, кад су Еквадорци били мамурни!
Шансе да оду на Мундијал нису имали, али цела нација се надала да ће Еквадор успети да помрси рачун Аргентинцима, макар да би имала повода да задиркује јужноамеричког ривала. Међутим, Лионел Меси је имао “један од оних дана“. Све му је полазило за ногом, па су Гаучоси његовим хет-триком стигли до 3:1 и директног пласмана на Светско првенство. Планета се дивила Месију, али изгледа да је ас Барселоне имао лакши задатак но што смо мислили, пошто је неколико противничких играча - лечило мамурлук.

Наиме, Фудбалски савез Еквадора је до даљег суспендовао петорицу репрезентативаца због тога што су се утакмице проводили по ноћним клубовима. Кажњени су Енер Валенсија, Жоао Плата, Габријел Кортез, Роберт Арболеда и Џон Сифуенте.

Цела прича је иначе изашла на површину када је новинар Рејналдо Ромеро са радија Ла Ред на Твитеру обелоданио да су се репрезентативци заиграли у изласку.

“Утакмицу са Аргентином смо изгубили још у вече петак на суботу. Фудбалски савез зна све о томе. Петорица репрезентативаца су, упркос упозорењима, изашли да се проводе“, написао је Ромеро уз напомену да му је информацију открио један од саиграча петорице изгреднике који се прописно наљутио због њиховог непрофесионализма и пријавио их Савезу.

Иначе, само је Арболеда био стартних 11 против Аргентине, док је Валенсија већ у 41. минуту у игру ушао са клупе. Касије се некадашње крило Вест Хема извинило јавности, али је утисак да је челницима Савеза замерио што су га јавно изложили критикама.

"Извињавам се породици, пријатељима, саиграчима и свима који су веровали у мене... У суботу смо се извинили селектору, саиграчима и председнику Савеза и сагласили смо се да ово остане у кући. Мислим да би тако и требало решавати овакве проблеме. Али Савез је одлучио да иде у јавност, са именима играча. Ипак, нема оправдања за мој поступак. Извињавам се и надам да ћу, у неким другачијим околностима, добити шансу да се вратим у национални тим и поново обрадујем навијаче".

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар