Петковић: Кокеза је глава и газда куће!

Некадашњи селектор фудбалске репрезентације Србије Илија Петковић оценио је да је председник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза доносио праве одлуке.

Фудбал 16.10.2017 | 18:00
Петковић: Кокеза је глава и газда куће!
Он је такође навео да би Кокеза требало да буде истакнут као човек који је омогућио репрезентацији да се пласира на Светско првенство идуће године у Русији.

"Председник Кокеза је дошао с великим негодовањем и веома је мирно, иако је у њега било уперено хиљаду стрела, без икаквих одговарања радио свој посао и на најбољи начин привео брод у луку. Мора да се зна ко је глава куће и газда, а то је председник Фудбалског савеза Србије", рекао је Петковић на РТС-у. 

Репрезентација Србије пласирала се на Светско првенство у Русији и играће прво велико такмичење после осам година паузе. 

Петковић је рекао да је Славиша Кокеза донео "мир у кућу". 

"Када је дошао, довео је људе у које је имао радно и морално поверење. Он и директор Горан Буњевчевић су дали диван предлог за селектора Славољуба Муслина, који је изабрао стручни штаб који је селектирао играче. Они су то урадили на најбољи могући начин. Кокеза је човек који је имао поверење у своје људе и он у овим тренуцима треба да буде апострофиран као личност која је омогућила селекцији да с најбољим условима приведе квалификације крају, у групи у којој су од првог до последњег кола били на првом месту, што је за сваку похвалу", казао је Петковић.

По његовим речима, циљ је остварен пласманом на светски шампионат, али је додао да сада не сме да буде "никакве еуфорије".

"Никакве еуфорије не сме да буде, из простог разлога јер је све време квалификација ситуација била изузетно напета, с пуно неизвесности. Председник се није мешао у састав тима, није имао тих амбиција, већ је пустио селектора да на најбољи могући начин ради", рекао је Петковић.

Он је истакао да репрезентација Србије не сме да направи грешке које су правили претходни тимови на ранијим такмичењима на којима су учествовали.

"Ово је један од најоптерећенијих временских простора, али најлепши јер сте се пласирали и све је лепо, широко и насмејано. На првенство су се пласирале велике репрезентације. Имамо синдром да ми Срби увек покваримо при крају, треба да се извуку поуке из свих негативних момената са прошлих светских првенстава. Муслин је паметан човек и направиће целу организациону шему с којом не би требало да понови оно што смо ми понаваљали на претходним такмичењима", рекао је Петковић.

Репрезентација Србије ће ривале у групи на Светском првенству које ће се следеће године одржати у РУсији добити на жребу у Москви 1. децембра.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар