Милосављевић: Лијеп почетак у Малаги!

Репрезентативац Србије се одмах после освајања сребра на ЕП прикључио новом клубу, са којим је у првом колу Евролиге нанео пораз браниоцу титуле.

Кошарка 16.10.2017 | 16:30
Милосављевић: Лијеп почетак у Малаги!
Три године и осам и по месеци чекао је Драган Милосављевић (28) да поново заигра у најјачем клупском такмичењу у Европи.

После кидања предњег укрштеног лигамента на утакмици Макаби - Партизан, у јануару 2014, три сезоне био је актер Еврокупа, а летошњи трансфер из Албе у Уникаху вратио га је у Евролигу, такмичење коме је доказао да припада већ у првом колу нове сезоне.

Са осам постигнутих поена, али и "заразном" енергијом на обе стране терена, допринео је да европски првак Фенербахче капитулира пред 8.500 навијача у дворани "Мартин Карпена".

Сцена када Милосављевић шутира тројку, а онда као из катапулта креће на офанзивни скок, хвата одбијену лопту пре Никола Мелија и судара се с њим у ваздуху, након чега италијански крилни центар свом тежином пада на леђа, била је илустрација ратничког приступа, захваљујући коме је Уникаха потукла тим Жељка Обрадовића, надокнадивши "минус 10" из финиша треће четвртине и 50:57 са почетка последњег квартала.

Задовољство да убаци последњи кош Уникахе на овом мечу имао је управо Драган Милосављевић.

"Нисмо блистали у нападу, много пута смо нерезонски шутнули за три поена и са дистанце, али смо промашаје надокнадили великом борбеношћу и доминацијом у офанзивном скоку. Фенербахче је дошао у Малагу ослабљен, доста другачији него прошле сезоне, али опет није било лако победити екипу са тако добрим играчима, о тренеру Обрадовићу да не причам. Велика победа за нас", рекао је Драган Милосављевић у интервјуу за МОНДО.

Најефикаснији играч Уникахе имао је свега 10 поена, а Милосављевић као статистички најкориснији играч - индекс 15.

"Тренер Ђоан Плаза има такву филозофију. Ротира 10-11 играча, тако да сви имају приближну минутажу и да се игра тимски, па да екипа на свакој утакмици избаци неког појединца. Надам се да ћемо се сви уклопити у такав систем, пошто практично још не познајемо једни друге. Доста играча се накнадно прикључило тиму, неки су излазили из повреда, неки из репрезентације. Добро радимо, али потребно нам је још времена да се уиграмо. Верујем да ћемо деловати све боље".

Драган има срећу да је у Уникахи затекао двојицу српских кошаркаша. Дејан Мусли му је био саиграч у Партизану, а Немања Недовић ривал из Црвене звезде, али и друг из репрезентације.

"Дружимо се цео живот, што кроз клубове, што кроз млађе селекције и репрезентацију. Драго ми је што имамо малу српску комуну, а Малага је леп град, у коме има доста места и за уживање и за провод. За сада нам је стварно лепо".

Еуробаскет се завршио 17. септембра, поразом "орлова" од Словеније у финалу. У том тренутку је до почетка сезоне у Шпанији - турниром за Суперкуп у Лас Палмасу, на коме је учествовала и Уникаха - остало свега пет дана.

Плаза је био свестан да нема смисла водити Милосављевића тамо после два тренинга са новим саиграчима, па му је одложио деби за 1. октобар, када је победи над Мурсијом допринео са скромна два поена.

"Првих десетак дана овде ми је доста тешко пало. Практично нисмо стигли да се видимо са својима, ни да прославимо медаљу како треба. Стигли смо у Београд, отишли на балкон, па на журку и већ сутра сам се паковао за Малагу. Уследио је рестарт - нова средина, нови људи, тренинзи, утакмице, а емотивно сам био скоро потпуно испражњен. Али, то је саставни део овога чиме се бавимо. Не можемо да се жалимо", реалан је Драган Милосављевић.

Међутим, ствари полако долазе на своје место, што се види и по његовим играма. Сигурно ће бити још бољи када реши важно егзистенцијално питање.

"Још сам у хотелу. Тражим кућу где бих могао да живим, али за сада ми је измакло све што сам проценио да би ми одговарало", завршио је причу за МОНДО српски репрезентативац и некадашњи капитен Партизана.

ШПАНСКЕ СЕРИЈЕ

Бек Уникахе каже да полако учи шпански језик, за који је "базу" стекао још у родном Крушевцу. Ево и како. "Као клинац сам пратио све те серије, поред кеве и комшиница", насмејао се Гаги. "Доста тога разумем, али потребно ми је још учења да бих могао да причам како треба. Језик је иначе лак за учење, за разлику од немачког".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар