Вук Радивојевић: У Игокеи сам и не мрдам нигдје!

Са Вуком Радивојевићем разговарали смо о његовом доласку у Игокеу, добром старту у АБА лиги, Дорелу Рајту, Дезмонду Вашингтону, Драгану Бајићу. . .

Кошарка 16.10.2017 | 15:30
Вук Радивојевић: У Игокеи сам и не мрдам нигдје!
Игокеа се након три кола АБА лиге налази на четвртом мјесту са двије побједе, против Будућности и Цедевите, и једним поразом од Олимпије у Љубљани. Један од најзаслужнијих за овако добар старт је комбо бек Вук Радивојевић (34) који проживљава своју другу младост.

Рођени Београђанин у прве три утакмице просјечно биљежи 14 поена, 3,3 асистенције и 4 скока за 31 минут на паркету.

Радивојевић је каријеру почео у омладинском тиму Партизана, након чега је играо за Слогу из Краљева, Црвену звезду у три наврата, Фуенлабраду, ФМП из Железника, Турк Телеком и пољски Сласк Вроцлав.

"Долазак у Игокеу је била промјена на боље за мене. Послије Београда и начина живота тамо Бањалука ми је била велика промјена. Овдје су људи доста опуштенији, мирније се живи и стварно смо сви овдје лијепо прихваћени. Дошао сам на позив Игора Додика и потписао отворени уговор, да помогнем у неком краткорочном смислу, пошто сам тад желио да наставим каријеру у Турској и прошао сам припреме са Фенербахчеом, али након кратког периода обје стране су биле задовољне и остао сам.Овдје сам преселио породицу и стварно смо задовољни. Сада сам ту и не мрдам", рекао је на почетку разговора за МОНДО Вук Радивојевић.

Оно што привлачи пажњу јавности на утакмицама Игокее, поред одличних игара на старту АБА лиге, су "сликовити" тајм-аути тренера Драгана Бајића.



"Бајић ми је стварно легао као тренер и човјек, пошто сам ја у годинама када не бих могао да имам сарадњу са неким ко је мало тежак. Морам да кажем да је он тотално другачији од оного што људи виде на тајм-ауту. Он је много смирен овако ван терена и јако га поштујем јер даје све за играче. Њему је најважније да у екипи буде добра атмосфера која омогућује играчима да буду на свом максимуму. Када селектира тим он прво гледа људске квалитете, а након тога играчке карактеристике. На утакмици смо сви темпераментни, то је нормално".

Оно што се примјети у игри тима из Лакташа, а није било правило у претходним сезонама, је игра на велики број поена. Игокеа је у уводне три утакмице најмање постизала 84 поена а примала 79. Против Будућности "Игоси" су постигли, за прилке у АБА лиги, фантастичних 98 поена.

"Када се селектирао тим циљ је био да се доведу енергетски моћнији играчи који могу да играју брзо, са пуно контранапада и игре у транзицији. Сматрам да су то људи у ова прва три кола могли да виде, играмо на доста поена и то је оно што играчи и публика највише воле, мислим да нико неко жели гледати извођење слободних бацања".

За овако ефикасну нападачку игру, поред сјајних процената за три поена у посљедње двије утакмице, Радивојевић "кривца" види у бившем НБА играчу Дорелу Рајту који је у своје прве двије утакмице постигао 44 поена уз нестварних 70 одсто шута за три поена.

"Долазак Дорела нам је доста значио нападачки, човјек је стварно озбиљан играч који је дошао из једног озбиљног система као што је НБА и види се колико нам значи. Он је прави професионалац и показао се као добра личност. Чим је дошао рекао је да је он тимски играч и да жели да уради све да тим побједи, стварно се супер уклопио у екипу, као да је од старта са нама. О играчким способностима не желим да трошим ријечи".

У игри другог Американца у дресу Игокее Дезмонда Вашингтона до сада се могао примјетити сјајан нападачки потенцијал који је демонстрирао у Љубљани када се "запалио" и постигао 35 поена. Плејмејкер у уводна три кола АБА лиге има добар проценат од 45 одсто из игре, али и велики проблем са бројком од 16 изгубљених лопти.

"Вашингтон је стварно добар момак, али је први пут у Европи гдје се сусреће са новим системом рада, плус је дошао овдје сам и треба му мало времена да се опусти у новој средини, мислим да је то нормално. Треба му још мало да се навикне на систем игре, показао је нападачки потенцијал, али наравно треба му још мало времена да се привикне. Ми смо рачунали на то да ће њему требати вријеме да се прилагоди и због тога је доведен Марко Љубичић који је искусан играч у овој лиги и доноси стабилност у игри када нам је то потребно. Такав играч значи много за млад тим".

Игокеа сљедећу утакмицу у регионалном такмичењу игра у понедељак, када у Лакташе долази МЗТ Скопље.

"Сад сви мисле да је МЗТ најгора екипа, али ја не дијелим то мишљење. Имали су два пораза у гостима, добили су Партизан код куће, опасни су и наша концентрација мора бити на нивоу прва три кола. Код њих су Трајковски и Стојановски који су врхунски шутери и ако их пустиш да уђу у ритам могу бити незаустављиви. То што сми ми побиједили двије врхунске екипе не даје нам за право да сад неког потцјењујемо", закључио је у разговору за наш портал Вук Радивојевић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар