Селектор Муслин: Жао ми је БиХ

И ја сам као млађи сакупљао и лепио сличице, али сада ћу то препустити унуцима. Већ се радују томе и ишчекују да се појави албум, између осталог је рекао човек који је вратио веру српском фудбалу.

Србија 14.10.2017 | 16:02
Селектор Муслин: Жао ми је БиХ
Славољуб Муслин успео је оно што се чинило као немогућа мисија - да одведе Србију на Светско првенство, да уједини звездаше и партизановце и да, уопште, врати веру у српски фудбал.

После две (не)преспаване ноћи, селектор „орлова“ угостио је Курир у својој канцеларији и открио где су се ковали тајни планови за квалификационе мечеве.

"Управо овде. На овом месту сам се најчешће састајао са сарадницима из стручног штаба и директором Гораном Буњевчевићем. Овде смо дискутовали и правили планове", обратио нам се Муслин, који је сада на врхунцу тренерске каријере, на почетку разговора.

Да ли сте свесни колико сте радости донели српском народу?



"Драго ми је ако смо донекле успели у томе. То нам је и био циљ, да прославимо сви заједно пласман на Светско првенство, да не гледамо ко је из ког клуба. Кад је таква атмосфера, резултат је неминован. Зато је ово заједничка победа, успех свих нас."

Кроз квалификације је прошло 25 играча. Којом логиком ћете направити коначан списак за Мундијал и да ли можемо очекивати неко ново, 26. име? 

"Било би и више играча, али проблем младе репрезентације су њихови термини, па не можемо уклопити те играче у наше обавезе. Међутим, рецимо, Гаћиновић је сјајно искористио шансу, дао је два гола на три утакмице. Још неки играчи се намећу, тако да ћемо видети ко ће се на крају изборити за одлазак у Русију. Врата су свима отворена."

Сада жарко ишчекујемо 1. децембар и жреб група на Светском првенству. Кога нипошто не бисте за ривала? 

"Не можемо да бирамо противнике, али свакако можемо да се надамо да нећемо извући Немце. Јесмо их победили у Африци 2010. и имали их у Француској 1998, али Немци тада и сада нису исти, тренутно су убедљиво најјачи. Иначе, нема лаких противника, па како буде."

За Светско првенство у фудбалу везана је и такозвана Панини манија. Хоћете ли и ви, попут многих очева и дека, сакупљати сличице или ћете ипак то препустити унуцима?



"И ја сам као млађи сакупљао и лепио сличице, али сада ћу то препустити унуцима. Већ се радују томе и ишчекују да се појави албум са сличицама."

Можемо ли из ината освојити Светско првенство?

"Не, не бих тако то гледао. Наравно, жеље и реалност често нису исто, али ћемо свакако покушати да направимо добар резултат. Мало ко је веровао да ћемо се пласирати на Светско првенство, па смо ипак успели. Уколико будемо наставили овако и имали срећу, биће добро."

Нека зна цела нација; Три критеријума тренера Србије; Сергеј да се угледа на Љајића

Рекли сте да су врата репрезентације отворена свима, да ли се то односи и на Сергеја Милинковић-Савића?

"Жао ми је што причамо о играчу који није на списку, а не причамо о играчу на истој позицији који је са седам пасова трећи асистент квалификација, који је дао четири гола. Мислим на Душана Тадића, наравно. Али као што сам рекао, врата су свима отворена, па и њему. Ако буде испунио моја три критеријума, а то су фудбалски квалитет под један, под два - уклапање у тим у играчком смислу и уклапање у колектив као особа, онда ћу позвати и њега."



Адем Љајић је, чини се, на време схватио ваше критеријуме. Знамо да током већег дела квалификација није био део екипе, а да сада јесте.

"Чим је с нама, значи да је испунио услов. Играчи су генерално показали како се бори за национални тим, на свакој утакмици су пружали максимум, па и у Аустрији, где је резултат једини пут био негативан. Сад ћу мало да размислим, да видим неке играче који нису пуно играли. Пред нама је период од осам месеци, кад ћу шансу на пријатељским мечевима пружити и млађим играчима, па ћемо видети на крају ко ће отићи на Мундијал."

Жао му БиХ; Волео бих да Хрвати оду на Мундијал

У овом делу Европе смо једина земља чија је репрезентација директно отишла на Мундијал, што опет указује на то колики сте успех направили.

"Задовољан сам због тога, али то не треба да нас велича. Искрено сам желео да се и Босна и Херцеговина квалификује, имају доброг селектора, а надам се да ће и Хрвати с нама у Русију." 

Коначно уједињени; Хвала Звезди и Партизану

Прија ли вам подршка поменуте Црвене звезде и Партизана? Одавно вечити нису слали поруке подршке репрезентацији Србије.

"Тако и треба да буде кад је у питању репрезентација. Уосталом, и ми као Савез дајемо подршку њима и радујемо се њиховим успесима у Лиги Европе."

Извор: Курир

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

М

14.10.2017 14:27

То није репрезентација беиха вец сарајевског пасалука.95 % цинема муслимани.а само оно И навијају Стога није ми зао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

14.10.2017 14:40

Мора да имаш два разреда основне школе !

Name

Ре М

14.10.2017 14:49

Јесу ли Шуњић, крунић, Врањеш, Ђурић, ђумић,цимирот, јајало, Матео Сушић муслимани? Они такођер играју за БИХ. Раније су играли Мисимовић, Барбарез, Топић итд за БИХ

Name

Милојко

14.10.2017 14:54

За М, благо теби, дабогда ти бог дао памет или ти и то и мало одузео.

Name

Ре М

14.10.2017 15:30

Треба бит реалан и казат да сви срби и хрвати који имају репрезентативни квалитет играју за србију и хрватску и поред тога за бих задње утакмице су играли дјумиц.врањес.суњиц.цимирот. јајало дјуриц итд.сто доказује да слабо пратис бих репрезентацију и да твоја констација не стоји

Name

Ре

14.10.2017 15:37

А ти се врати у школу..неписмен си до бола.

Name

Ре

14.10.2017 15:43

Нисам уцио језик ко ти неки измисљени.

Name

Ре ре м

14.10.2017 15:45

Сав одпад И игра за вас.сви који знају не играју вец играју за Србију ил Хрваску.оцес пар имана који су вас ладy откантали

Name

Ре милојко

14.10.2017 15:46

Сто се правис србин.а сто се тице памети имам висе од тебе.сигуран буди мајмуне.

Name

Креле

14.10.2017 17:08

Никоме није забрањено да игра у репрезентацији БиХ. Овакве изјаве горе наведеног могу само долазити од малоумних...

Name

Ре креле

14.10.2017 17:35

Ником није ал нико ко имало вриједи неце ни играт за репрезентацију дрзаве која је убијала његов народ.само малоумни које ти спомињес.кад видис заставе Републике Српске на мецевима твоје репрезентације мозес се јавит.а то неце бити никад, ни тад.зато то није реп.беиха

Name

М за креле

14.10.2017 18:12

Кад видис да се славе успјели твоје репрезентације по Републици Српској ко кад Србија има успјехе онда се јави.а нико неце играт за вас ко имало вриједи.

Name

Ре браво

14.10.2017 18:14

За разлику од тебе који говори измисљени језик, , ја сам уцио Српски.

Name

Ре ре м

14.10.2017 18:15

Не пратим никако зато сто ме не занима.Ми из Републике Српске имамо своју репрезентацију Србију

Name

Кал

14.10.2017 18:28

М као марва

Name

Ре кал

14.10.2017 19:02

Да ти казем да си коњ увриједио би домацу зивотињу.зато остани сто јеси.тј нико И ниста И узивај у тору

Name

Рееп за М

14.10.2017 19:31

Ми ето сад нецемо моц спават ни јест због сто ви не навијате за БиХ .Заболи нас она ствар.Ви би мало у Београд.Ал вас тамо људи неце.Ста це им биједа која се задузивала даби јели и пили на предизборним скуповима.Треба сад неко из Београда да враца васе кредите.Висе сам ја у Србији него Ти знам ја одлицно како ствари стоје.

Name

Босњак

14.10.2017 21:19

М видис мени је драго сто Србија иде а бих репрезентација је мозда најбољи начин показује стање ове биједне дрзаве у којој такви као ти највисе зла престављају и мозете мрзит босну муслимане сарајево ипак сте увијек били и бити цете дио тога сто мрзите браво срби из Србије пуно успијеха.

Name

Ре босњак

15.10.2017 15:17

Прицамо неко ко је од мрзње напо на србе 92 год. Ја само радим сто И ви који мрзите све Српско.само сто мрзим све босанско

Name

За реп м

15.10.2017 15:20

Веце биједе од вас нема.а јаке репрезентације.хаха. циркус.јос кад буду Србија И Република Српска једно онда цете тек пјенит. Дотле узивај у тору

Name

Драган

14.10.2017 15:01

Поштовани М- Мавроња, ти никад нечеш бити човјек, него само септићки одпад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.10.2017 15:42

Ста је зелени.вратио си се дједови.видите корјенима.

Name

Ре

14.10.2017 16:06

Ста има у какировом тору? Есил скин са тавана икону видим глумис Србина? ?

Name

Реп за реп

14.10.2017 19:09

У тај тор сто га називас ви долазите да зарадите кору хљеба.

Name

Милан

15.10.2017 07:44

Е ти Додиков послушник оцијенујес по порталима које србин ко није ево ја сам србин и мрзим прво такве као сто си ти и додик лажне србе ви сте гори од сиптара

Name

Ре милан

15.10.2017 15:22

Нико није додиков.ја се не бави политиком ал не пидносим ове зелене сто гуме себе И ваљају глупост.ко И ти сто ваљас.назови србине.