Ухапшен мушкарац због порнографије

Припадници Федералне управе полиције су под надзором Кантоналног тужилаштва Средњобосанског кантона, синоћ ухапсили А. М. (20) из Бугојна, који се доводи у везу са кривичним делом искориштавање детета или малолетника ради порнографије.

Босна и Херцеговина 14.10.2017 | 13:18
Ухапшен мушкарац због порнографије
Он се сумњичи да је уназад пет година путем одређених веб портала и друштвених мрежа активно комуницирао са непознатим особама, те на тај начин размењивао порнографски садржај чији су актери деца.

- У склопу наведених активности, а на основу наредбе Општинског суда у Бугојну извршен је претрес објекта који користи осумњичени, којом приликом је пронађено у рачунару истог, као и на другим електронским уређајима, више стотина видео снимака и фотографија са сексуално експлицитним садржајима на којим су актери деца од две до осам година. Исто тако пронађена је литература коју је осумњичени користио за прикупљање информација 'како доћи до детета' - саопштено је из ФУП.

Ухапшени је криминалистички обрађен у службеним просторијама Федералне управе полиције, те је у потпуности признао кривично дело које му се ставља на терет.

Он је данас уз извештај о почињеном кривичном делу, предат на даљу надлежност Кантоналном тужилаштву Средњобосанског кантона.

(Блиц/Фактор)

Коментари / 0

Оставите коментар