"Приближити жеље и реалност"

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће Влада Србије на наредној седници разговарати о стварању техничких услова за "унутрашњи дијалог" о Косову.

Србија 13.10.2017 | 14:49
"Приближити жеље и реалност"
Он је рекао да је разговарао с премијерком Аном Брнабић и да ће Влада обезбедити "пуну логистику за дијалог" и формирати радне групе.

 
- Саслушаћемо све, после тога бићемо довољно одважни да предочимо одређене предлоге нашим грађанима. Мислим да је то од највећег значаја за нас. То има садржај и супстанцу - рекао је Вучић у говору на крају Београдског безбедносног форума.

Председник је рекао да мисли да је решење за косовски проблем "негде између српских и албанских уступака" и да међународна заједница "треба да учини напор да разуме обе стране".

Приближити жеље и реаланост

Он је рекао да је неопходан "унутрашњи дијалог" да би се "приближиле жеље и реалности" и да то морају да учине и српска и албанска страна.



- Иначе ћемо имати тај замрзнути сукоб током следећих 10-15 година, а немамо више времена за губљење, поготово када помислимо на будућност наше деце и унука - рекао је Вучић.

Он је рекао да је пут Балкана ка Европској унији и да политички актери немају право да "гуше и задржавају" једни друге", те да је најважније да се Западни Балкан извуче из економске кризе.

Вучић је оценио да је у дијалогу Београда и Приштине постигнут напредак у неким питањима и да се због бриселског дијалога људи осећају сигурније и безбедније.

ЕУ да не ћути

Вучић је додао да је референдум о независности у Каталонији "покренуо многа питања" и да Србија на та питање није добила одговоре, али је позвао ЕУ да "не остане тиха, да не ћути" када Србија даје сугестије.



- Не смемо подизати очекивања међу нашим народом након онога што се десило у Каталонији, јер не можемо се поредити с већим и снажнијим земљама које су у много бољем положају него што смо то ми. Морамо узети у обзир све са чиме се морамо хватати у коштац - рекао је Вучић.

(Блиц/Бета)

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

Драган

13.10.2017 13:01

Издаја!

ОДГОВОРИТЕ
Name

вУÇКо

13.10.2017 14:43

Размишљам тако неки дан о десетинама тона (осиромашеног) уранијума које су злотвори са запада бацили на КосМет-у. Захваљујући својим господарима и нарко држави коју су им успоставили на КосМет-у, Шиптари ће за педесетак година бити сведени на 100.000 душа - што због масовног исељавања из "раја" у правцу ЕУ, што због рака и леукемије. До тада ће и империја у растроству (САД) дефинитивно да банкротира и да се распадне, а Србија ће опет да стане на ноге. Онда ћемо (са Русијом иза леђа) да се ушетамо на КосМет, оно мало дегенерика из америчке базе Бондстил ћемо да пошаљемо кући а све оне преостале Шиптаре - тада ће, захваљујући САД-у, већина њих долазити на свијет са двије главе и без руку - ћемо да пошаљемо на "лијечење" на море у Албанију. У једном правцу. Усвојићемо закон да се слиједећих хиљаду година на КосМет-у не смије населити нико ко није Србин. Богатство (руде, минерали, гас, нафта) које лежи испод земље ће опет доћи у руке првобитног власника - Срба. За то вијеме ће Њемци у Њемачкој да ратују са Шиптарима који ће се толико размножити у њој, да ће тражити своју нову нарко државу. А Србија ће помагати те напоре за "слободу" Шиптара. Немамо ми ништа против њих - само да су далеко од нас. На крају свега, Срби ће послати захвалницу оном што остане од САД-а. На њој ће писати само једно велико "ХВАЛА!".

Name

Игор

13.10.2017 14:48

Само ме интересује прије или послије београдских избора ?

Name

Делија

13.10.2017 15:18

Алек се преобратио тотално!

Name

У памет се књаже

13.10.2017 13:15

Паметно. Окрени се Косову. Аутопут за РС заборави ако ће да иде трасом којом не прође ни 10 аута дневно, и два-три аутобуса и пет камиона трупаца или резане грађе. Нема више, шта да се ради. Аутопут има смисла ако иде онуда куда иде и народ и роба. А зна се и то гдје је. И не подржавај лоповлук и лопове, прве саффове рекеташа и корупционаша по РС-у. Срамота је и гре'ота. Народ са обе стране ријеке Дрине офукарио као нигдје у Европи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Окани се бре..

13.10.2017 13:43

И Косово да се заборави, барем дијелом, већим. А Србији да се окрене, од БГ мало и више јужније, јер тамо је баш тужно и све тужније. И окани се лопова из комшијских торова. Гризу иза леђа, мукло и подмукло.

Name

Карадоз

13.10.2017 14:16

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је разговарао с бошњачким чланом Предсједништва Босне и Херцеговине Бакиром Изетбеговићем и да је предложио неке друге трасе аутопута, али да је Србија морала да прихвати оно што је Босна и Херцеговина предложила.

Name

Крајисник

14.10.2017 09:25

Пут Београд Сарајево је подвала која треба да омогуци лаксе и брзе пребацивање дрвне сировине србијанским тајкунима. Будале са лијеве обале Дрине неце се никад дозвати памети.

Name

Реално

13.10.2017 13:20

Зеља: Косово Србија. Реалност : НИКАД ВИСЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тренутак у историји

13.10.2017 14:30

Отето проклето....вратиће Бог ово кад тад, не може отимање, протјеривање, силовања Шиптара да буду исправан принцип.

Name

Кумиц

13.10.2017 14:48

Никад висе да се ово писе! Косово је било и бице Србија!

Name

сњегота

13.10.2017 16:50

Косово је изгубљено то је реално

Name

ПЕРО

13.10.2017 14:30

СВАКА ЦАСТ ПРЕДСЕДНИКУ ВУЦИЦУ НАЈБОЉИ ПРЕДСЕДНИК НА ЦИТАВОМ БАЛКАНУ ТАЈ НЕРАЗДВАЈА НИ СРБЕ НИ ХРВАТЕ НИ БОСЊАКЕ СВЕ ИСТО ГЛЕДА И СВИМА ИСТО ПОМАЗЕ СВАКА МУ ЦАСТ А НИЈЕ КО ДОДИК САМО НЕК ОН ИМА И ЗАМО ДАМУ ЈЕ ТУДЈЕ ДА БУДЕ ЊЕГОВО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вријеме курве, фукаре и будале

14.10.2017 09:28

Перо, никад не вјеруј подсукњи која лазе.

Name

ре реално

13.10.2017 15:13

Јесил сигуран

ОДГОВОРИТЕ
Name

сњегота

13.10.2017 21:08

100./‘ сигуран изгубљено на бојном пољу само нема политичара који ће то да објави. Свима је јасно али ето то живи у нади

Name

Карађозу

13.10.2017 15:19

Тачно.То је изјавио и потврдио ону тезу која се ослања и на раније догађаје да су сви Срби браћа док Бисански не дирну у Србијанске интересе.сјетите се чак и рату су уведене санкције РС-у,сада је Ердоган нешто шапнуо Вучићу и пут ид Бакировом трасом.Баш ме ово заинтригира чекајући До-До реакцију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕРО

13.10.2017 17:18

ЈРСАМ СИГУРАН МИЛИОН ПОСТО XА НЕМА НОЉГ ПРЕДСЕДНИКА ОД ВУЦИЦА ДОДИК ЈЕ НУЛА ЗА ЊЕГА ОН СЕ САСТАЈЕ КРАДОМ У ЗАГРЕБУ ТО КОД ВУЦИЦА НЕМА ВУЦИЦ СЕ ЈАВНО САСТАЈЕ ПРЕД СВИМА И СВАГДЈЕ ЈЕР ЈЕ ИСКРЕН ЦОВЈЕК СВАКА МУ ЦАСТ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трге

14.10.2017 09:30

Ако је Вуциц искрен, онда ти ниси будала.