Хрвату писали казну на српском

Један Хрват био је прилично збуњен када је казну за непрописно паркирање добио на српском језику, а то чак није била ни једина нелогичност.

Регион 13.10.2017 | 11:21
Хрвату писали казну на српском
Осјечка компанија Електромодул Осијек је једном житељу Ливна на кућну адресу послала казну због неплаћеног паркинга у Осијеку.

И у томе не би било ништа чудно, да та казна није била на српском језику, а дуг се морао уплатити компанији Еуро Паркинг Цоллецтион (ЕПЦ) преко банке СЕБ Германy.

- Ништа ми није било јасно и мислио сам да је реч о лажном рачуну, иако ми је износ с каматама за који ме се терети био прихватљив. Наиме, осим што требам платити некој иностраној банци, све је на обавештењу на којем стоји логотип осјечког Електромодула било исписано на српском језику - рекао је Р.К.

Додао је да је знао да није платио паркирање у Осијеку, али због језика којим је била написана казна сумњао је да је реч о превари.

Али, није је било. Директорка Електромодула Ана Коцељ објаснила је да је та компнија закључила уговор с компанијом ЕПЦ, чије је седиште заиста у Лондону, а за осјечку компнију сазнаје власнике возила у другим државама и шаље обавештења о дуговању.

“Није никаква превара, но знамо да је текст који је послат корисницима у БиХ на екавици. Сад је прилагођен хрватском језику, а пре је превод ишао адвокату и то грешком на српском језику, што је сада исправљено”, казала је Коцељ.

(Блиц/Глас Славоније)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Миско

13.10.2017 10:51

Јаро це ипак морати платити а послије мозе да их тузи за дусевну бол и патњу коју је дозивио. Свијет је пун будала.

ОДГОВОРИТЕ