ЕЛ: Шампион пао у Малаги!

Шампион на коленима у Малаги! Драма, лудница, спектакл! Све што је могло да пође наопако за тим Жељка Обрадовића - пошло је. . . !Уникаха савладала Фенербахче у првом колу Евролиге, захваљујући серији од 18:3 у четвртој четвртини.

Кошарка 12.10.2017 | 23:20
ЕЛ: Шампион пао у Малаги!
Освајач Еврокупа надиграо шампиона Евролиге! Горела је дворана Мартин Карпена, пошто је Уникаха бацила Фенербахче на колена! Чинило се да ће Фенербахче однети лаку победу у дому актуелног освајача Еврокупа, али је на крају виђена драма каква се и очекивала од овакве утакмице и победа састава Ђоана Плазе - 68:67 (20:20, 16:21, 14:16, 18:10).

Лудница, драма, спектакл! Тако се, у најкраћим цртама може описати дешавања из последње деонице, у којем је Фенербахче доживео недопустив пад у игри и двоцифрени плус претворио у минус од којег се није опоравио! Невероватно, Уникаха је серијом 19:3 у финишу трећег и добрим делом завршног квартала згромио Фенерову доминацију и учинио да Жељко Обрадовић поцрвени од беса. И све је почело од тренутка када се разиграо Реј Мекалум, који дотад није убацио ниједан кош! С друге стране преко шест минута Фенербахче био је без поена из игре, док је Уникаха срцем, огромном енергијом и страховито брзом игром ломио европског шампиона.

На крају је Фенер ипак успео да се тргне и запрети још једном, а тада је Немања Недовић умало постао трагичар утакмице. Јер, прво није искористио ситуацију у којој је Јану Веселом „сломио колена“ и промашио шут са полудистанце, да би онда у последњем минуту утакмице уследио несхватљив шут са готово 12 метара, када је на семафору остало чак девет секунди до краја напада. Срећом по њега и Уникаху, Костас Слукас није успео да извуче добар шут за победу, па је у дворани Мартин Карпена почела велика журка.

Победнички састав предводио је Гјорги Шермадини са 12 поена, Мекалум је убаицо шест кошева, уз четири скока и три асистенције. Немања Недовић је имао осам кошева (4/14 из игре, 0/6 за три), Дејан Мусли је додао девет поена и три скока, док је Драган Милосављевићна крају скупио осам поена, пет скокова и по једну асистенцију и украдену лопту. На другој страни Костас Слукас имао је 15 поена, седам асистенција и пет скокова, Луиђи Датоме је додао 13, а Јан Весели 12 поена, уз осам ухваћених лопти. Марко Гудурић је одиграо 11 минута и уписао пет кошева и по један скок, асистенцију  и украдену лопту.

ЕВРОЛИГА - 1. КОЛО

Четвртак:

ЦСКА Москва - Олимпија Милано 93:84
/Хигинс 21 - Гаудлок 17/

Анадолу Ефес - Реал Мадрид 74:88
/Меколум 26 - Дончић 27/

Бамберг - Макаби Тел Авив 71:88
/Зизис 16 - Џексон 27/

Олимпијакос - Басконија 75:64
/Принтезис 17 - Шенгелија 13/

Уникаха - Фенербахче 68:67
/Шермадини 12 - Слукас 15/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар