Бусају се у прса, а лажно свједоче!

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић сматра да породицама погинулих српских бораца и цивила које одбију да свједоче против починилаца ратних злочина на Србима треба укинути права која су остварила у ресорном министарству Владе Републике Српске.

Република Српска 12.10.2017 | 23:09
Бусају се у прса, а лажно свједоче!
Савчић је у емисији "Пулс" БН телевизије рекао да је драстичан примјер суђење Насеру Орићу који је због одбијања српских свједока да свједоче о његовим злочинима, Суд БиХ донио ослобађајућу пресуду.

"Морам и да прозовем Србе који одбијају да истинито свједоче у предметима против Срба", каже Савчић и наводи примјер:

"Неки свједок је свједочио да је, за вријеме док је био притворен у полицијској станици, био ускраћен за храну и воду, што је лаж. А имамо човјека Србина који је био задужен да спрема храну и да је притвореницима достави. Он је требао да се појави на суду и само то потврди. И он је то одбио. А сутра ће се тај исти појавити на било којем мјесту, па и у Борачкој организацији или институцијама Српске да тражи своја права и да се буса у прса да је он борац највише класе", наводи Савчић.



Предсједник Борачке организације Српске је навео да је Одбор породица погинулих бораца покренуо иницијативу, те да се њима данас придружио и Одбор ратних војних инвалида који су подржали овакав приједлог.

"Ми се сљедеће седмице на сједници Предсједништва Борачке организације морамо изборити да укинемо статус таквим људима. Ако је вама неко пречи тамо са друге стране, који је одговоран за нечију нечасну смрт што је класицно кривично дјело, онда би укидање статуса за та лица било сасвим коректно", додао је Савчић.

Он сматра да у овом случају и не треба мијењати закон.

"Промјеном статуса аутоматски се губе права. Радићемо на томе и нећемо одустати од тога да то тако и урадимо. Ми имамо примјере гдје дође у Борачку организацију и тражи сва права које је закон предвидио за породицу погинулог борца, а када треба да свједочи као жртва, онда га нема. Да ли ћемо све мјерити и животе и дијелове тијела у стотинама хиљада марака или имамо и неку другу врсту обавезе и одговорности", поручио је Савчић у емисији ''Пулс'' БН телевизије.

(БН)

Коментари / 37

Оставите коментар
Name

Истина

12.10.2017 21:17

Убили нас у појам! Постали смо најгоре карактерне пизде!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мм

13.10.2017 07:16

И овај Миломир се превише буса !!!

Name

која

13.10.2017 07:32

Лажно свједоче јер добију паре а и боје се за животе породица након свједочења,овдје ко свједочи за злочине и криминал мора добити лажно име и посао у Аустралији.Овдје и судије се боје ослободити злочинца или криминалца јер страхују за дијете.Живимо у вјештачкој накарадној држави.

Name

Ре

13.10.2017 07:38

Савцицу Неће жена лажно да сведоци како јој је муж погинуо. Остала је сама, напатила се, девојцицу школовала и подигла и немој јој седати на муку. Срам те било.

Name

Ре

13.10.2017 10:09

Савцицу па не мозес натјерати неког да лазе како јој је муз погинуо само да би остала у борацкој организацији. То је твоја класицна уцјена. Знаци или лазно свједоци или цес бити избацен. Нико нема проблем да свједоци ако је ИСТИНА у питању. За лаз нико неце ако је цовјек.

Name

Неко луд овдје???

12.10.2017 21:22

Не одбијају људи да свједоче, само не желе заглавити робије за лажно свједочење! Ти оптужујеш кћерку погинулог да се је због пара одрекла правде за рођеног оца, халооооо, јеси ли ти човјеће нормалан???!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босан@ц Србин

13.10.2017 07:00

Луд и безобразан. Висе немају граница са својим безобразлуком. Вриједјају и зиве а јос висе мртве. Не могу да схвате да заостају у свему иза Федерације и да тону неповратно у понор. Њима треба због пљацке и унистења народне имовине судити. И доце тај дан врло брзо када цете бити одводјени у затворе које сте вец одавно заслузили. На целу колоне це бити највеци ратни дезертер али и највеци посљератни пљацкас Српског али и осталих народа из РС.

Name

Турбоскара за хало јеси ти нормалам

13.10.2017 07:00

Хало јесили ти нормалан јел свједоцила због пара и поставили је на виср мјесто зато не сери халоооо да то раде продају се за паре халооооо за аута халпоооо цак и куце радна мјеста халооооооо ако ти то није јасно знаци имас проблем и нас је тако халоооо јебу се за радно мјесто хајооооо п гдје ти зивис халоооо.

Name

ре

13.10.2017 07:22

Покушај на силу да се прогура нечија кривица, препоручујем ти да потражиш тзв. ратни извјештај Н.Н официра јна за тузланску колону, тај извјештај је пун, али дословно пун лажи, небулоза и глупости, рецимо извјестилац пише: "заробљеници су мучени и на начин да је им испаљиван маневарски метак у анус.." Тај извјештај је отишао у београд на суђење Илији Јуришићу који је наредио напад на колону и човјек је ослобођен, у Београду ослобођен, и то господин се није крио нити било гдје бјежао, чак је провео у притвору не знам колико веремна. Неће нико лажно свједочити зарад сулудих извјештаја, још један је проблем, српска страна није током рата скупљала никакве доказе док је бошњачка то ревносно радила... и сад се све покушава преко кољена, сви криви а зна се ко је крив.

Name

Индијанац @турбокоњина

13.10.2017 08:24

Јеси ли ти нормалан, мајмуне један болесни?!! Лично познајем Митрову кћерку, дјевојка ради на позицији за коју је више него квалификована и примљена је у Сарајевски МУП без икакве интервенције са стране. Ако икоме треба СИПА доћи на врата и одерати га од батина, то си ти и болесник који је оптужио једно сирото дијете да се је ради пара одрекло правде за рођеног оца. Кретенчино једна фашистичка! Да си којим случајем то изјавио мени у лице, вјеруј да те ни један хирург не би саставио! У рату сам гањао четнике, немам неких симпатија према истима, али за разлику од тебе имам карактер и образ. Никада не бих оптужио нечије дијете да се је одрекло мртвог оца због пара, таман да је у питању Сратко Младић. Фуууууј!!!

Name

Ре

12.10.2017 21:25

Прво теби све одузети јер си се продао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маршал

13.10.2017 06:29

Савчић се продао на почетку рата, а сада поготову. Он би сарађивао и са црним ђаволом само да је њему добро и да има неку корист од тога. Не дирај Савчићу у погинуле борце и њихове потомке, они за вријеме рата нису имали плату, већ само живот и њега су дали за отаџбину. Срамота од тебе и теби сличних да сржите било какве моралне предике, јер је ваш основни циљ је био добити што већи чин и што више одликовања и то на крају добро уновчити. Срамота!

Name

А јели

12.10.2017 22:14

А јели.Дрзавна принуда умјесто морала.Па неце да свједоце јер им се гади ово сто је направљено на људским лесевима.Ово нит је друство нит је дрзава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

12.10.2017 22:20

Савцицу немас појма сто прицас.Сад си демантовао себе и остале из РСе који осудјују Суд БиХ ради ослобадјајуце пресуде Орицу.У праву си,Срби нису хтијели да свиједоце,а ако су и свједоцили то није било увједљиво.Ста то онда знаци;Срби су Ослободили Орица,а из разлога јер су Срби најпоткупљенији Народ,ради властитог интереса родјену мајку би продао,а на крају тразимо кривце у другом,у овом слуцају је Суд БиХ.За насе неуспијехе и неслогу сами смо криви,а и ти сто неце да свједоце у праву су,од тога неце имати ниста,него само проблеме и зивјети у страху од освете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРПСКИ СОКО

13.10.2017 04:11

Е мој генерале Савцицу,,ниста Ти ниси бољи од Пантелије Цургуза,,,ста си до данас *одрадио * са тог ЦАСНОГ И ДОБРО ПЛАЦЕНОГ МЕСТА места за борце,,,НИСТА само празне прице као ОПОЗИЦИЈА да ли си ЗА борце или ПРОТИВ борца а за РЕЗИМ конацно се изјасни нема овде статус кво да је тако биоо од 1991 где би данас били у АТЛАНТИКУ,,,на залост РЕЗИМ И ТЕЗИМСКА ТВ И ДАЉЕ НЕ ГОВОРЕ ИСТИНУ ДА ЛИ СИ ТИ СВЕСТАН ДА СИ НА НАСОЈ БНТВ?? ГДЕ СЕ ПРИЦА САМО ИСТИНА И СПРОВОДИ У ДЕЛО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Али

13.10.2017 07:34

Савциц је унаприједио БОРС, тако сто је за свог главног оперативца поставио Радмилу Балабан - па тога се ни Пантелија Цургуз није сјетио СРАМОТА!!!

Name

Раде

13.10.2017 04:34

И овај је политикант. Знам га добро.Брига њега за борце. Битно је да је њему добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

13.10.2017 04:50

Да, вазда је пуцало по најтањем и није вас срам и није вас стид.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

13.10.2017 04:54

Господине јели се борацка права остварују свједоцењем или уцесцем у рату ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Халоо

13.10.2017 08:30

Без србовања нема напретка. у србовању је све дозвољено..

Name

Леко

13.10.2017 05:11

Па ко је сада крив ,тузиластво и суд или свједоци или мозда сто судије нису могле и нису имали право осудити некога без доказа.Нас фирер казе суд и тузиластво а ја мислим да три судије које су једногласну одлуку о ослобадјању Орица донијеле на основу доказа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Страшно

13.10.2017 05:21

Читам и не вјерујем шта овај човјек прича. Он ће и БОРС некоме нwшто укинути. И то онима који су изгубили најмилије и преживјели пакао. Они су као главни проблем. СРАМ ТЕ БИЛО САВЧИЋУ. Колико пута за ове двије деценије сте ви (БОРС) изневјерили све борце породице погинулих, РВИ, све борачке категорије и њихове породице. Главни проблем је њихово сведочење, а није ваш нерад и свих осталих политичара и институција на свим нивоима. Ви само стално конататујете и згражавате се над ослобађајућим пресудама, тешком положају борачких катwгорија, итд а ништа не радите. Баш као сад са Орићем. Опетате констатовали ирекли да је срамно. И никакве конкретне, системске, спремне реакције. Ништа. А онда умјесто да се сакријете у мишију рупу ви оптужујете породицепогинучих и борце. Арам да ваа буде. Гадите ми се сви ви наши представници било гдје и сви одреда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

13.10.2017 05:32

И овај је политикант. Знам га добро.Брига њега за борце. Битно је да је њему добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кал

13.10.2017 05:39

А ти као не лажеш.?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миленко

13.10.2017 06:03

мијауууу... Бјези генерале у рупу, ето мацке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Регистар

13.10.2017 06:07

Као што треба направити регистар бораца ВРС, исто тако Борачка организација треба направити регистар фукара и издајника српског рода!

ОДГОВОРИТЕ
Name

@говностар

13.10.2017 06:51

Коме би ти укидао основна људска права мајмуне један???! Да уцјенама тјерате људе на лажно свједочење пријетњом о укидању 80 марака је8ене милостиње годишње?!!! Вас треба пронаћи и редом за муда вјешати по бандерама, стоко болесна!

Name

РАСПУЦХИН

13.10.2017 06:11

Доласком на функцију предсједника борачке , на самом почетку мандата , обећали сте у неколико наврата да ћете почети борбу за потпуно остваривање права свих борачких категорија ако треба и радикалнијим методама. Од Вашег обећања ништа. Не знам ко је и због чега одустао од свједочења али знам да сте , као и дезертерско-профитерски режим који сте почели штитити , одустали од права свих борачких категорија. То што "велики баја" "штанца" некаква одликовања , која Ви у његово име дјелите , није та борба коју сте обећали. Ви и Ваше колеге официри ЈНА сте , у огромној већини , материјално обезбјеђени (за разлику од многих бораца) и пошто сте исте идеологије као и режим обезбједили сте кроз запослење и чланове својих породица. Или да скратим , "црвена секта" никада није престала владати овим напаћеним народом па и Ви тако , у правој манири "црвених" , прозивате оне које би требали заштитити и оптужујете их што не раде Ваш и посао режима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

13.10.2017 07:28

Друзе кад си толико добар и постен хајд куни се ти да си увек радио по закону и да ниси знао у напред за ову одлуку суда срамоња.

Name

Ре "Реално" РАСПУЦХИН

13.10.2017 08:11

Нити смо Ви и ја другари а поред осталог сам господин па то Ваше ословљавање са "друг" оставите за своје другаре и партијске другове. Провидан Вам је покушај провокације питањем о доброти , поштењу и заклињањем у исто. Види се да сте сљедбеник режима и да нас све желите ставити у исту раван слично као и позната теза : "Сви су они исти". Пошто Вам је коментар малчице непрецизан , да не кажем небулозан , нисам разумио тезу о пресуди? Наравно да сам очекивао овакву пресуду. Очекивао сам је због незаинтересованости и неспособности режима и институција. Навести ћу Вам само једну а то је она фамозна "агенција за истраживање ратних злочина" која све ове године није урадила ништа а једино што је урадила је то да је запослила Џевада Галијашевића. Каква је његова улога тамо (осим величања лика и дјела "великог баје") није познато? Можда је , поред поменутог задатка , шпијунирао и уништавао доказе?

Name

Прсан

13.10.2017 06:35

И ти би се бусао у прса да можеш доћи до њих од силних одликовања које си добио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

13.10.2017 06:38

Појави се на суду и казе да је спремао храну и био у том како се вец зовете сабирни центар или ста вец,па да га послије десет дана ухапсе и оптузе за ратни злоцин.А ви би сте као могли да га заститите,па.није јео лударе цовјек !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кркане Безобразни

13.10.2017 08:35

Што се не запиташ зашто је донесена ослобађајућа пресуда.Шта је твоја организација урадила на прикупљању доказа и заштити свједока и откуд ти право да овако набусито оптужујеш.Шта је влада,служба предсједника и остали органи у РС-у урадила на обезбјеђењу доказа у овом случају у случају Јуришића,Ганића,Дивјака,Халиловича и осталих.НИШТА и откуд вам право да неког оптужујете...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кркане Безобразни

13.10.2017 08:35

што се не запиташ зашто је донесена ослобађајућа пресуда.Шта је твоја организација урадила на прикупљању доказа и заштити свједока и откуд ти право да овако набусито оптужујеш.Шта је влада,служба предсједника и остали органи у РС-у урадила на обезбјеђењу доказа у овом случају у случају Јуришића,Ганића,Дивјака,Халиловича и осталих.НИШТА и откуд вам право да неког оптужујете

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

13.10.2017 08:40

Пантелија Цургуз ИИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поука за поколења

13.10.2017 14:24

Ти Савчићу који си прибавио еxплицитно право да се НВО БОРС искључиво пита за права бораца и дајеш оцјене, немаш право. Изједначен си са свим осталим ''профитним НВО'', сви гледате профит, нико не може без судске осуђујуће пресуде за кривично дјело лажно свједочење бити лишен права која му тренутно припадају. А, можда је и натјерало неке да свједоче, како свједоче, али је натјерало већину бораца ВРС, да промијене своје мишљење о не дај Боже, некаквом новом отаџбинском рату. Први ја, а мислим већина дала је ''савјете'' својој дјеци, гдје да се нађу у случају било каквих ''ратовања''. Једном смо преварени, никада више, браните је ви борци са ријешеним материјалним и другим свим статусима, а тај вас је проценат 1-2% остали гладујемо. Због цијелог односа према борцима, данас се срамимо што смо били припадници ВРС. Шта те Савчићу изненађује, осим нас да шириш небулозе. Дијете тог борца, кога помињеш није могло добити посао у родном завичају боље је примљено тамо гдје је и шта те брига гдје је, када му ништа РС, а посебно НВО БОРС није дала, а њен је отац дао живот за ово данас. Срам да вас је свих због односа према борцима ВРС, угледајте се на однос у Федерацији, са питањем колика је разлика тамо и овдје у примањима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар П.

18.10.2017 07:29

Шта је права истина када је у питању свједочење супруге убијеног судије Илића? Свашта се може прочитати по интернету и ако је само дјелић тога истинит онда нам стварно нема спаса.

ОДГОВОРИТЕ