Докази: Јелену су убила 3 мушкарца

На мјесту злочина и на Јеленином тијелу нађен ДНК тројице мушкараца. Један траг је Зоранов. Други мушкарац је идентификован и ускоро ће бити ухапшен. Трећи је непознат и за њим се још трага.

Србија 12.10.2017 | 22:29
Докази: Јелену су убила 3 мушкарца
Пјевачицу Јелену Марјановић на насипу у Борчи 2. априла 2016. године убила су тројица мушкараца! До овог закључка дошли су полицијски инспектори и форензичари ангажовани у истрази пошто су на Јеленином тијелу и на мјесту злочина пронађена три мушка ДНК трага!

Ово је уједно и највећа тајна коју полиција и тужилаштво успјешно крију од јавности више од годину и по дана.

Како се сазнаје, један ДНК траг пронађен на мјесту злочина припада Јеленином ухапшеном мужу Зорану, други припада мушкарцу чији је идентитет тек недавно утврђен и он би ускоро требало да буде ухапшен, а трећи припада за сада непознатом човјеку.



Информеров извор из истраге открива да су трагови ДНК тројице мушкараца нађени на Јеленином тијелу, доњем вешу, на њеној разбијеној глави, али и на трсци у каналу поред насипа у Борчи, гдје је 3. априла 2016. пронађен унакажен леш убијене пјевачице.

''Зоранов ДНК је утврђен на Јелениним гаћицама, мобилном телефону, и на блату на глави мртве Јелене. На основу овог посљедњег трага је и ухапшен, јер он дефинитивно доказује да је био у додиру са мртвом супругом... Такође, трагови блата на његовим фармеркама су потпуно идентични оном са места злочина. Све то указује да је Зоран имао додира са Јелениним мртвим тијелом и био је кобног дана на мјесту злочина'', каже извор.

Што се тиче ДНК друга два мушкарца, они нису били у полицијској бази података, па је један од њих тек недавно идентификован накнадним упоређивањем биолошких узорака свих потенцијално осумњичених.

''Његов ДНК је био на Јеленином тијелу. У питању је мушкарац који није у родбинским везама са Зораном Марјановићем, а његов идентитет се за сада чува у највећој тајности. ДНК траг трећег мушкарца нађен је на растињу у близини Јелениног тијела, око ког су нађени трагови њене крви. Полиција још није идентификовала тог трећег мушкарца'', објашњава Информеров извор.

Ови биолошки трагови, према његовим ријечима, недвосмислено указују да су сва тројица била у додиру с Јелениним лешом.

''Иако је Зоран Марјановић за сада једини осумњичен за тешко убиство своје супруге, сви докази указују да то није урадио сам. Наиме, само на основу ДНК трагова не може се са сигурношћу тврдити који ју је од те тројице усмртио, али су сигурно сви учествовали у одбацивању тијела у канал поред насипа и у прикривању доказа. Истрага још траје и биће ту још много изненађења...'', навео је саговорник.

За годину и по дана истраге, каже извор Информера, саслушано је више од 500 особа повезаних с Марјановићима, а од почетка је највећа пажња инспектора била усмјерена на ову породицу.

''Зоран, његови родитељи Зорица и Владимир и брат Милош су много пута ухваћени у лажи и евидентно је да нешто крију. Увјерен сам да ће временом неко од њих "пући" и проговорити. Чим буду похапшени саучесници у Јеленином убиству, многе ствари ће изаћи на видјело'', казао је саговорник.

Једна од највећих мистерија овог злочина је и мотив, око ког је било и највише спекулација.

Тако је, на примјер, Зоранов отац Владимир одмах послије Јелениног убиства на сва уста хвалио снају, али је одједном промијенио плочу кад му је син ухапшен 15. септембра ове године:

''Прави убица је Јеленин љубавник, тајкун! Ћутао сам све ово време јер сам се бојао да ће ми неко убити децу! Од првог дана сви знамо име убице, али смо мислили да полиција поштено ради свој посао. Кад оно, да би прикрили трагове и сачували тајкуна који држи пола Београда, они хапсе мог Зорана! Јелену је убио њен љубавник, јер је хтела да га остави'', у даху је тада изјавио старији Марјановић, који је тада помињао и име и презиме човјека који је апсолутно непознат јавности.

Владимир се држао те приче и у наредним данима, оптужујући снају да је варала његовог сина са чак тројицом мушкараца.

Ипак, кад је Информер то објавио, Зоранов отац је одједном све порекао. Објавио је статус на Фејсбуку и окривио Информер за све што је сам изговорио пред бројним свједоцима и новинарима:

"До када ћете да тероришете породицу лажима и измишљеним гадостима!? Одговараћете за те глупости које пишете о мојој снаји, да сам ја наводно рекао!"

Подсјетимо, Јелена је 3. априла 2016. пронађена мртва, смрскане главе, у каналу покрај насипа у Борчи. Обдукцијом је утврђено да је убијена дан раније, са чак 34 ударца у главу.

Зоран је 15. септембра, после 17 мјесеци истраге, ухапшен због сумње да је убио супругу и тренутно се налази у притвору.

Извор: Информер

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

арт

13.10.2017 05:07

Ето ви сте Ријесили убиство .цеститамооооооо..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

13.10.2017 13:41

СТОСТЕ ДОСАДНИ СТОМ ЈЕЛЕНОМ САД ОВИ САД ОНИ А НЕМАТЕ ПОЈМА КОЈЕ ЊЕЗИНИ СВАЛЕРИ БРАТЕ ЦОВЈЕК ЛЕЗИ У ЗАТВОРУ НИ КРИВ НИ ДУЗАН

ОДГОВОРИТЕ