Анализа: Аргентински случај...

Имају Месија, али и најгори тим у 21. веку?! Може ли један од најбољих фудбалера данашњице са оваквим саиграчима да се докопа трофеја који би му вероватно био и најдражи?

Фудбал 14.10.2017 | 23:00
Анализа: Аргентински случај...
Меси и десет водоноша. Да није Месија, не би било ни Аргентине на Светско првенству. Сам против свих. Ово су само неки од наслова који су протеклих дана описивали хет-трик Лионела Месија у победи у Еквадору којом су Гаучоси стигли до Мундијала. Просечан навијач све време се питао: како је бре могуће да такав тим зависи од само једног играча?

Али да ли је Аргентина баш толико јака колико често умемо да помислимо? Питање којим се позабавила мадридска Марка, анализирајући стартне поставе Гаучоса на свим планетарним смотрама у 21. веку. Коначан закључак? Рано је, јер иако се чини да су Аргентинци, посебно почетком 2000-их, имали јаче саставе нису имали - Месија.

Чисто расправе ипак да се присетимо како је то изгледало...

КОРЕЈА И ЈАПАН, 2002: БИЈЕЛСИНА КАТАСТРОФА

Једно од највећих разочарања за Аргентинце. Испали су у групи. Савладали су Нигерију, па изгубили од Енглеске, реми са Шведском није био довољан. Иако је Марсело Бијелса на располагању имао асове какви су Клаудио Батистута, Дијего Симеоне, Хуан Себастијан Верон, Хавијер Занети...

НЕМАЧКА, 2006: ПРВИ МЕСИЈЕВ МУНДИЈАЛ И ПОСЛЕДЊИ РИКЕЛМЕОВ

Тада 19-годишњи Лионел Меси дебитовао је на великој сцени, мада није био толико битан шраф у машинерији Хозеа Пекермена. Ернан Креспо је био закуцан у навали, углавном му је друштво правио Карлос Тевез, повремено и Хавијер Савиола. Неприкосновени лидер екипе ипак је био Хуан Роман Рикелме. Највеће проблеме им али су на десном беку где су се мењали Бурдисо, Скалони и на крају Колочини. Србију су у групи преслишали са 6:0, сећамо се тога добро нажалост, на крају су стали у четвртфиналу. Немачка их је избацила на пенале.

ЈУЖНА АФРИКА, 2010: НЕМЦИ ОДВСИРАЛИ КРАЈ МАРАДОНИНЕ ТРЕНЕРСКЕ КАРИЈЕРЕ

Да је то урадио било ко други не би му се опростило, али легендарном Дијегу Арманду Марадони прогледали су кроз прсте и када је из тима избацио ветеране Занетија, Камбијаса, па и млађег Гага. Лансирао је Дијего Николаса Отамендија, али акценат је био на моћној навали са Ди Маријом, Тевезом, Игуаином и Месијем. Све је изгледало лепо док их Немци у четвртфиналу нису отресли о под (4:0) и де фацто окончали Марадонин тренерски опус.

БРАЗИЛ, 2014: ДИ МАРИЈА, А НЕ МЕСИ

Највећи успех Гаучоса у 21. веку. Меси их је вукао у групи, али је у нокаут фази узде преузео сјајни Анхел Ди Марија, који је тада играо фудбал живота. Међутим, њега због повреде није било у финалу, а Месија у том коначном обрачуну ние било нигде, па су Немци поново били кобни по Аргентину и пригрлили Златни глобус. 

РУСИЈА 2018: ПОСЛЕДЊА ШАНСА

За Лионела Месија да се докопа Мундијала наравно. Али квалификације не обећавају. Једва су Аргентинци успели да се домогну руске визе, променили су тројицу селектора, Хорхе Сампаоли је из тима избацио чак и Пипиту Игуаина. Ди Марија је и даље ту, али зенит је одавно премашио, очекује се много од Маура Икардија и Паула Дибале, међутим, они за сада нису успевали да испоруче. И зато све опет зависи од једног човека - Леа Месија.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар