Ово је тим најбољих појачања Серије А!

Ту је Коларов, али и чика од 35 година! Најбоље су пословали Рома и Болоња, кажу Италијани.

Фудбал 14.10.2017 | 00:00
Ово је тим најбољих појачања Серије А!
Италијанска Ла Газзетта делло Спорт саставила је идеалну екипу летњег прелазног рока на основу оцена играча у уводних седам кола Серије А. У обзир су узети наступи, али и исплативост. Предност је дата играчима који су се показали као најбољи однос цене и квалитета на почетку италијанског првенства.

САЛВАТОРЕ СИРИГУ (30)

Позиција: голман
Прешао: ПСЖ - Торино
Цена:  без одштете
Утакмице: 7
Просечна оцена: 6,43
Минута у игри: 630

Повремени италијански репрезентативац вратио се у домовину и потписао за амбициозни Торино. После неколико година у Француској дојадило му је да седи на клупи и буде замена Кевину Трапу, па је по истеку уговора одлучио да потражи срећу на другом месту. По одласку Џоа Харта из Торина, Сиригу је заузео место између статива и досад је одиграо све утакмице код Синише Михајловића.

ФЕДЕРИКО МАТИЈЕЛО (22)

Позиција: десни бек
Прешао: Јувентус - СПАЛ
Цена:  позајмица
Утакмице: 5
Просечна оцена: 6,25
Минута у игри: 197

Перспективни десни бек поникао је у Јувентусовом погону, али није се наиграо и углавном је на позајмицама. Био у Кијеву, а ове сезоне је у СПАЛ-у, објективно једној од најлошијих екипа у лиги. Али он пружа квалитетне партије.

ЂАНКАРЛО ГОНЗАЛЕС (29)

Позиција: штопер
Прешао: Палермо - Болоња
Цена: 1.500.000 евра
Утакмице: 4
Просечна оцена: 6,25
Минута у игри: 360

Његов бивши клуб Палермо испао је у Серију Б, али Гонзалес је прволигашки штопер и то је доказао у својој новој средини. Искусни Костариканац има 61 наступ за репрезентацију и играће на Светском првенству у Русији. Уводне три утакмице сезоне провео је на клупи, али од утакмице против Фјорентине је незаменљив. Откад је он газда одбране, Болоња је нанизала три утакмице без пораза (реми и две победе), а у последње две утакмице чак није примила гол.

МИЛАН ШКРИНИЈАР (22)

Позиција: штопер
Прешао: Сампдорија - Интер
Цена:  30.000.000 евра
Утакмице: 7
Просечна оцена: 6,36
Минута у игри: 630

Сјајни словачки штопер најскупље је име у овој екипи, али након његових седам уводних утакмица у Интеру јасно је и зашто. Лучано Спалети не може да замисли тим без њега. Искусни италијански стратег често ротира играче Интера, али Шкринијар се не миче из поставе. С њим у тиму Интер још није изгубио ниједан сусрет, а стасити дефанзивац стигао је и да постигне гол против Кротонеа.

АЛЕКСАНДАР КОЛАРОВ (31)

Позиција: леви бек
Прешао: Манчестер Сити - Рома
Цена:  5.000.000 евра
Утакмице: 6
Просечна оцена: 6,50
Минута у игри: 524

Искусни српски репрезентативац  одиграо је шест утакмица у Серији А, дао је гол и чак три пута асистирао. С њим у екипи Рома има само један пораз ове сезоне и пет победа, а Коларовигра сјајно. Био је велика жеља новог Роминог спортског директора Монћија, а кад те он жели, значи да си играчина.

ЛОРЕНЦО ПЕЛЕГРИНИ (21)

Позиција: везни
Прешао: Сасуоло - Рома
Цена:  10.000.000 евра
Утакмице: 4
Просечна оена: 6,67
Минута у игри: 224

Још једна Монћијева крађа. Одиграо је четири сусрета у Серији А и наместио гол против Милана у прошлом колу, а има и једну асистенцију у Лиги шампиона. Играо је за све селекције италијанске репрезентације, а у мају ове године дебитовао је и за сениоре. Велики је потенцијал италијанског фудбала. Рома га је купила за ситан новац, само 10.000.000 евра. Он већ сад вреди 12.000.000.

БЛЕЗ МАТУИДИ (30)

Позиција: везни
Прешао: ПСЖ - Јувентус
Цена:  20.000.000 евра
Утакмице: 7
Просечна оцена: 6,57
Минута у игри: 483

ПСЖ се олако решио француског репрезентативца мислећи како је већ одиграо своје најбоље утакмице, те да га је “увалио” Старој дами за 10.000.000 мање од тржишне вредности.Макс Алегри се заљубио на први поглед у вредну радилицу и не може да замисли тим без њега. Одиграо му је свих 180 минута у Лиги шампиона и 483 минута у Серији А. Јуве има једну од најдужих клупа у Европи и могао би да га замени с барем тројицом сјајних играча, али Алегри га вади из игре једино кад баш не може.

РОДРИГО ПАЛАСИО (35)

Позиција: крило/нападач
Прешао: Интер - Болоња
Цена:  без одштете
Утакмице: 6
Просечна оцена: 6,50
Минута у игри: 371

Искусни Аргентинац је са 35 година на раменима могао да оде и у пензију, али је одлучио да још мало остане у фудбалу. Интер га је по истеку уговора пустио у Болоњу, а Паласио је доживео нову младост. У шест утакмица двапут је био стрелац (против Фјорентине и Ђенове у прошлом колу). Што је дуже у клубу, све је бољи.

ГАСТОН РАМИРЕЗ (26)

Позиција: полушпиц
Прешао: Мидлсбро - Сампдорија
Цена:  9.000.000 евра
Утакмице: 6
Просечна оцена: 6,58
Минута у игри: 403

После много лутања по Премијер лиги вратио се у Серију А и одлично започео своју повратничку сезону на Чизми. Већ у првом колу против Беневента наместио је гол, па два кола касније асистирао против Торина. Један је од најбоље оцењених играча после седам кола италијанског првенства.

КЕВИН ЛАЗАЊА (25)

Позиција: крило/нападач
Прешао: Карпи - Удинезе
Цена:  повратак с позајмице
Утакмице: 7
Просечна оцена: 6,21
Минута у игри: 585

Сјајни Удинезеов нападач стигао је у јануару ове године из Карпија за 4.500.000 евра, али остао је на позајмици до краја сезоне. Каријеру у Удинама започео је као испаљен из топа. Дао је два комада у Серији А и наместио један гол, а у купу додао је још један.

ДУВАН ЗАПАТА (26)

Позиција: нападач
Прешао: Наполи - Сампдорија
Цена:  18.000.000 евра
Утакмице: 4
Просечна оцена: 6,62
Минута у игри: 289

Годинама је седео на клупи Наполија чекајући прилику поред Каванија и Игуаина, али никако је није дочекао. Две протекле сезоне био је на позајмици у Удинезеу, а ове га је Сампдорија откупила за 18.000.000 евра и показао се као апсолутни погодак. Већ има два гола и асистенцију поред свог имена, даје гол сваких 145 минута и недавно је срушио велики Милан. Најбоље оцењен играч у овој екипи.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар