Видал о повлачењу: Пуј, пике, не важи!

Чилеански фудбалер променио мишљење и поручио да ће за национални тим играти и у будућности, кад год буде требало. "Имамо још много тога за шта ћемо се борити, много да пружимо. Видимо се у следећој бици", рекао је Видал.

Фудбал 14.10.2017 | 12:00
Видал о повлачењу: Пуј, пике, не важи!
Артуро Видал "сломљен" после пораза од Бразила (0:3), чиме је Чиле дефинитивно остао без пласмана на Мундијал у Русији следеће године, одлучио је да заврши репрезентативну каријеру.

Поручио је да одлази "болне душе" јер због суспензије није био у могућности да наступи на мечу који је одигран у Сао Паолу.

Ипак, Видал је врло брзо увидео да је пренаглио у одлуци.

Тридесетогодишњи фудбалер Бајерна променио је мишљење за мање од 24 сата и рекао да остаје уз национални тим.

"Ратник може да плаче, може да осећа страх и може да се разочара, али се никада не предаје и неће одустати до смрти. Ово је веома тешко време и видећемо ко је најјачи. Чиле је тим ратника и поносан сам што му припадам. Нећу напустити овај тим, идемо заједно до краја. Сваки пут када ме буду звали, бићу на раполагању за мој национални тим. Наш национални тим", поручио је у изјави за гоал.цом.

Он је додао да веома тешко подноси то што шампиони Јужне Америке нису успели да изборе место на Светском првенству, први пут од 2006. године.

"Тешко је, али ово није крај света. Није крај генерације, нити крај снова за нас. Имамо још много тога за шта ћемо се борити, много да пружимо и још много радости је испред нас. Сигуран сам да ћемо се сви заједно вратити јачи него икад. Никада нас не отписујте јер ми смо чилеански ратници. Видимо се у следећој бици", поручио је Видал.

Артуро Видал већ десет година наступа за репрезентацију Чилеа за коју је одиграо 97 мечева и постигао 23 гола. Селекцију, која је тријумфовала ан Копа Америка 2015. и 2016. године, на претходна два Мундијала (2010. и 2014) елиминисао је Бразил.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар