Шангај: Након Тима, пао и Изнер, Троицки руши редом!

Српски тенисер Виктор Троицки успео је да се пласира у четвртфинале Мастерса у Шангају победом над Американцем Џоном Изнером 6:4, 7:6(4).

Тенис 12.10.2017 | 17:00
Шангај: Након Тима, пао и Изнер, Троицки руши редом!
Троицки је фантастичном игром освојио чак 30 директних поена и направио само четири грешке. За победу је био довољан један брејк у првом сету и паметна игра током читавог меча.

Током првог сета су обојица добро чувала своје сервисе, са по једним или два освојена поена противника, све до деветог гема у коме Троицки без изгубљеног поена долази до три брејк лопте.

Изнер је спасио прву, али није другу за 5:4, па је српском тенисеру остало само да још једним сервис гемом потврди 6:4 и освајање првог сета после 26 минута.

И у другом сету је Србин имао своју шансу у 12. гему, није је искористио и ушло се у тај брејк. У њему је Троицки направио два мини-брејка изгубио један поен на свој сервис што је било довољно да освоји и други сет и меч за укупно 69 минута.

Убитачни сервиси Џона Изнера су били добро читани, па је Троицки после Доминика Тима и Дениса Шаповалова успео да пређе и трећу велику препреку и победи. Српски играч је претходну двојицу победио са по 2-1 у сетовима.

Троицки у четвртфиналу игра трећи меч у петак и чека га још један "разбијач", Хуан Мартин Дел Потро.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар