Нова "број један": Операција груди - топ потез!

Румунка Симона Халеп каже да јој је хируршки захват, који је обавила у тинејџерским данима, донео преокрет у каријери!

Тенис 15.10.2017 | 20:30
Нова "број један": Операција груди - топ потез!
Симона Халеп почетком недеље остварила је свој дугогодишњи сан, јер је постала светски "број један". Румунка се попела на чело WТА листе, поставши тако 25. играчица укупно којој је то пошло за руком од када је 1973. године почела "Опен ера".

Двадесетшестогодишња Симона Халеп стигла је на врх без освојеног гренд слема и само два финала на највећим турнирима, Ролан Гаросу 2014. и ове године.

Тенис је почела да игра са четири године уз старијег брата у родној Константи, где и данас живи, али се због добрих резултата које је показивала као дете са 16 преселила у Букурешт на тениску академију.

Недуго после тога, када је почела да наступа на ИТФ турнирима широм Европе, одлучила се за веома храбар, али и болан потез.

Са непуних 18 година подвргла се операцији смањења груди. Објаснила је да је имала болове у леђима, као и да су јој велике груди правиле сметњу.

"То је било бреме које ме је узнемиравало и свакодневно ме ометало током тренинга и на мечевима. Нисам се осећала угодно због превеликих груди, а и негативно су утицале на моју брзину реакције на терену", открила је Румунка.

Тенис јесте био основни разлог, али не и кључни да се одлучи за хируршки захват смањења груди за чак три броја.

"Једноставно нису ми се свиђале превелике груди и сигурна сам да бих учинила исто чак и да се не бавим професионално спортом", рекла је прва тенисерка света.

После операције Симона Халеп побољшала је игру, а почела је и да напредује на WТА листи. Непуне три године касније стигла је на корак од топ 10 и освојила у тој сетзони чак шест турнира, а 2014. била је трећа играчица света. До доласка на врх подигла је још девет пехара, од којих су најзначајнији онај у Индијан Велсу и два у Мадриду.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар