ЕЛ: Звезда комплетна у Каунасу!

Време доноси резултате! Кошаркаши Црвене звезде отпутовали су у Каунас, где ће у петак гостовати Жалгирису (19х) на старту нове сезоне у Евролиги.

Кошарка 12.10.2017 | 17:30
ЕЛ: Звезда комплетна у Каунасу!
Црвено-бели су из Београда кренули у шест ујутру, преко Франкфурта су стигли до Вилњуса, одакле ће у четвртак поподне аутобусом стићи до 100 километара удаљеног Каунаса.

Противник је литвански синоним за кошарку, који иза себе има већ шест утакмица у домаћем првенству, а са клупе га предводи легендарни Шарунас Јасикевичус.

"Жалгирис се као клуб и екипа понаша слично као и Црвена звезда. На првом месту, са великим бројем домаћих играча, у земљи која се фанатично воли кошарка и у којој је кошарка спорт број 1.Тврда чврста екипа која игра на ивици фаула. Имамо ту погодност да су већ одиграли шест утакмица у домаћем првенству што нам је дало могућност да их добро анализирамо. Идемо тамо да се прикажемо, ја се надам у још бољем светлу него у претходним утакмицама, где се видела и мала доза неуиграности", најавио је меч тренер Звезде Душан Алимпијевић.

Црвено-бели у нову европску причу улазе са три победе у регионалној АБА лиги, из мечева који нису били довољни да покажу навијачима шта би могли очекивати у Евролиги.

"Ми смо тај мали циљ, мини план који смо имали да са три добијене утакмице уђемо у Евролигу остварили. Сада следи старт Евролиге, који за почетак треба да потврди добар рад у припремном периоду. Звезда неће ни у једној утамици ићи на то да је унапред изгуби. Борићемо се до краја. Знамо неке наше реалне циљеве у Евролиги. Многи су показали и одређени дозу забринутости, како ће Црвена звезда уопште изгледати у Евролиги, да ли ће уопште направити тим. Сада после овог старта опет се појављују нека очекивања која су већа. Оно што је сигурно, направили смо квалитетан састав, а за нешто више, као што је Евролига, потребно је додатно време", каже тренер српског и регионалног шампиона.

Звезда ће у Каунасу наступити у комплетном саставу. Бранко Лазић се полако "уводи" у игру, иако још није на максималном нивоу, Немања Дангубић се опоравио од повреде, а са екипом од уторка тренира и Џејмс Фелдин.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар