УИО БиХ запошљава нових 120 радника

Управа већ дуже вријеме има потребу за службеницима из разлога што је више од 50 људи отишло у пензију прошле и ове године, каже Ратко Ковачевић

Босна и Херцеговина 12.10.2017 | 09:19
УИО БиХ запошљава нових 120 радника
Агенција за државну службу Босне и Херцеговине објавила је јавни оглас за попуњавање радних мјеста државних службеника у Управи за индиректно опорезивање БиХ. Како се из објављеног огласа на wеб страници Агенције може видјети, ради се о 69 радних мјеста за различите позиције. Сви услови и остали детаљи у вези са радним мјестима могу се пронаћи на страницама Агенције за државну службу БиХ.

Конкурс је, између осталог, расписан за радна мјеста виши стручни сарадник за послове унутрашње контроле, стручни сарадник за анализу и управљање ризицима, виши стручни сарадник за поступак по прекршајима индиректних пореза, виши стручни сарадник за финансијско-рачуноводствене послове, за праћење јединственог рачуна, за послове анализе, за царинску вриједност, виши стручни сарадник за царинске поступке, стручни сарадник за контролу, стручни сарадник за забране и ограничења, стручни сарадник за послове регистрације, виши стручни сарадник за контролу великих порезних обвезника, виши стручни сарадник за развој апликативног софтвера, за извјештаје и статистику...

- Управа за индиректно опорезивање је расписала конкурс за 120 радних мјеста. Уз овај број који се односи на високу стручну спрему, а који је објавио АДС, остатак мјеста до броја 120 се односе на ССС и тај оглас је раније објавио УИО. Према систематизацији радних мјеста, у УИО постоји 2.716 радних мјеста, а тренутно је запослено 2.450 људи, казао је за Ослобођење портпарол УИОБиХ Ратко Ковачевић.

Он је додао да Управа већ дуже вријеме има потребу за службеницима, посебно из разлога што је више од 50 људи отишло у пензију прошле и ове године.

- Исто тако, због величине институције и броја запослених, по основу боловања (породиљски допуст и тешке болести) тренутно је одсутно с посла око 100 људи сваког мјесеца. Све су ово били разлози да Савјет министара и Министарство финансија БиХ одобре Управи запошљавање 120 службеника како би сви пословни процеси могли да се нормално одвијају. Како су нам надлежне институције одобриле запошљавање 120 службеника, осигурана су и средства за њихове плате, каже Ковачевић.

Он подсјећа да је УИО кључна институција за фискалну стабилност цијеле државе.

Плата и Правилник
 
- Из средстава која прикупи Управа финансирају се са чак 85 посто буџети на свим нивоима. И то не само плате запослених већ школство, здравство, полиција... Чак и након пријема овог броја службеника, још неће бити попуњена сва мјеста у УИО, јер према Правилнику о систематизацији радних мјеста, у Управи треба бити 2.716 запослених. Због свега наведеног, очекујемо да ће нам бити одобрено да у потпуности попунимо сва слободна радна мјеста, додаје Ковачевић.

Како је наведено на страници АДС-а, крајњи рок за пријаве је 26. октобар ове године, а мјеста рада су Бања Лука, Сарајево, Тузла, Мостар и Неум. Мјесечна плата креће се од 998,95 до 1.545,99 КМ нето износа.

(Ослобођење)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Драган

12.10.2017 07:46

Крадезе, зна се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Масер

12.10.2017 08:17

Треба ли професионали масер за старлете ? Ја се лављам да волнтирам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зељезницар

12.10.2017 09:26

Па засто сад не би преузели 20-30 насих економиста са зељезнице? Сви би хтјели преци сигурно због вецих и редовних примања. Али не они це запослити своје пулене а људима са зељезнице дати отпремнине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијаспорац

12.10.2017 09:44

оооо виде правне дрзаве, па засто ја оде из своје дрзаве а толика радна снага се прима у радни однос и то у добро стојецој фирми

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијаспорац

12.10.2017 09:45

оооо виде правне дрзаве, па засто ја оде из своје дрзаве а толика радна снага се прима у радни однос и то у добро стојецој фирми

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ако

12.10.2017 09:46

Гдје су паре ту нема Србовања . Само биједа Србује. А они су нажалост у већини . Немају пара ни за зубара

ОДГОВОРИТЕ